Til ære for morgendagens Jerusalem Day vil et spesialprosjekt rettet mot å styrke og utvide igangværende arkeologiske utgravninger i og omkring Jerusalem’s City of David prosjekt få et statsstipendium på 60 millioner shekel, skriver Times of Israel. Ifølge en israelsk Hayom-rapport (hebraisk), vil kulturminister Miri Regev kunngjøre beslutningen på et regjeringsmøte i dag.  60 millioner shekel (17 millioner dollar) budsjett vil bli gitt til Israels antikvitetsmyndighet (IAA) over to år, som en del av en større plan for å utvide eksisterende utgravninger, samt skape bærekraftig turismeinfrastruktur på stedet. En plan som samlet vil koste 500 millioner shekel, eller 140 millioner dollar. Ifølge Israels Hayom-rapport sier Kulturdepartementet at hensikten med denne bevilgningen er å "styrke Jerusalem som et internasjonalt senter for religion, arv, kultur og turisme" gjennom utgravning, forskning og utvikling av den gamle Jerusalem-arkeologien. "For første gang i flere tiår har den israelske regjeringen initiert utgravninger som vil avsløre gamle Jerusalems antikviteter og vil uttrykke det jødiske folks historie for 3000 år siden," sier Regev. Se mer her. 

Til ære for morgendagens Jerusalem Day vil et spesialprosjekt rettet mot å styrke og utvide igangværende arkeologiske utgravninger i og omkring Jerusalem’s City of David prosjekt få et statsstipendium på 60 millioner shekel, skriver Times of Israel. Ifølge en israelsk Hayom-rapport (hebraisk), vil kulturminister Miri Regev kunngjøre beslutningen på et regjeringsmøte i dag.

 60 millioner shekel (17 millioner dollar) budsjett vil bli gitt til Israels antikvitetsmyndighet (IAA) over to år, som en del av en større plan for å utvide eksisterende utgravninger, samt skape bærekraftig turismeinfrastruktur på stedet. En plan som samlet vil koste 500 millioner shekel, eller 140 millioner dollar.

Ifølge Israels Hayom-rapport sier Kulturdepartementet at hensikten med denne bevilgningen er å “styrke Jerusalem som et internasjonalt senter for religion, arv, kultur og turisme” gjennom utgravning, forskning og utvikling av den gamle Jerusalem-arkeologien.

“For første gang i flere tiår har den israelske regjeringen initiert utgravninger som vil avsløre gamle Jerusalems antikviteter og vil uttrykke det jødiske folks historie for 3000 år siden,” sier Regev.

Se mer her.