I skyggen av økende spenninger på Israels nordlige grense åpnet Israels største sykehus i nord denne uken et kommandosenter i sykehusets underjordiske akuttsykehus. Dermed er Rambams medisinske senters nye nødsituasjonskommando i drift. Haifas Rambam Health Care Campus, som ligger i nærheten grensen til Libanon, har ansvaret for Sammy Ofer Fortified Underground Emergency Hospital (FUEH), designet for å behandle 2000 pasienter fra hele den nordlige regionen i krigstid. Fortified Underground Emergency Hospital er den største av sitt slag i verden. Konseptet bak den integrerte parkeringsplassen / underjordisk sykehus ble oppfunnet etter den andre Libanon-krigen, hvor sykehuset kom under direkte rakettangrep. Lærdom fra denne erfaringen førte til utforming og bygging av det underjordiske sykehuset for å sikre Rambams pasienter og personell. Det nye kommandosentralen samler kritisk informasjon fra undergrunnanlegget i sanntid, hvor den analyseres og vises på skjermbilder for beslutningstaking, ved hjelp av et nød system utviklet hos Rambam og vedtatt av Helsedepartementet, skriver World Israel News. Hittil har kommandosentralen operert fra et ubeskyttet område i første etasje på sykehuset. Det tverrfaglige teamet som driver sykehuset under krigstid og nødsituasjoner, vil nå være plassert i det nye kommandosenteret.

I skyggen av økende spenninger på Israels nordlige grense åpnet Israels største sykehus i nord denne uken et kommandosenter i sykehusets underjordiske akuttsykehus. Dermed er Rambams medisinske senters nye nødsituasjonskommando i drift.

Haifas Rambam Health Care Campus, som ligger i nærheten grensen til Libanon, har ansvaret for Sammy Ofer Fortified Underground Emergency Hospital (FUEH), designet for å behandle 2000 pasienter fra hele den nordlige regionen i krigstid.

Fortified Underground Emergency Hospital er den største av sitt slag i verden. Konseptet bak den integrerte parkeringsplassen / underjordisk sykehus ble oppfunnet etter den andre Libanon-krigen, hvor sykehuset kom under direkte rakettangrep. Lærdom fra denne erfaringen førte til utforming og bygging av det underjordiske sykehuset for å sikre Rambams pasienter og personell.

Det nye kommandosentralen samler kritisk informasjon fra undergrunnanlegget i sanntid, hvor den analyseres og vises på skjermbilder for beslutningstaking, ved hjelp av et nød system utviklet hos Rambam og vedtatt av Helsedepartementet, skriver World Israel News.

Hittil har kommandosentralen operert fra et ubeskyttet område i første etasje på sykehuset. Det tverrfaglige teamet som driver sykehuset under krigstid og nødsituasjoner, vil nå være plassert i det nye kommandosenteret.