Japansk statsminister Shinzo Abe ønsker å skape fred mellom Israel og palestinerne gjennom økonomisk samarbeid, fremgår det av en artikkel i Israel Hayom. Han er vei til Jordan, Israel og de palestinske territoriene. Før han dro fra Japan, fortalte Abe journalister at fred ville være en prioritet på reisen. "Jeg har tenkt å jobbe for fredsprosessen i Midtøsten ved å engasjere meg med både Israel og Palestina på en konstruktiv måte," sa Abe, ifølge Kyodo nyhetsbyrå. Den japanske utenriksministeren Tara Kono fortalte at det søndag hadde vært et sjeldent møte med israelske palestinske og jordanske tjenestemenn i Jordan med sikte på å presse fram en plan om å bygge en samarbeidende agroindustripark og øke grenseoverskridende handel og samarbeid. Blant de som deltok på møtet søndag var Israels økonomiminister Eli Cohen, den palestinske myndighetenes utenriksminister Riad Malki og Jordans planleggingsminister Imad Fakhoury. Tjenestemenn fra Israel og de palestinske selvstyremyndighetene møtes kun av og til. Søndagsmøtet fokuserte på den Japan-støttede Jericho Agro-Industrial Park på Vestbredden, nær en israelsk kontrollert grense med Jordan. Tolv selskaper opererer i parken, lansert for over ti år siden. Kono sier at han håper flere vil bli med, inkludert japanske firmaer.  

Japansk statsminister Shinzo Abe ønsker å skape fred mellom Israel og palestinerne gjennom økonomisk samarbeid, fremgår det av en artikkel i Israel Hayom. Han er vei til Jordan, Israel og de palestinske territoriene. Før han dro fra Japan, fortalte Abe journalister at fred ville være en prioritet på reisen.

“Jeg har tenkt å jobbe for fredsprosessen i Midtøsten ved å engasjere meg med både Israel og Palestina på en konstruktiv måte,” sa Abe, ifølge Kyodo nyhetsbyrå.

Den japanske utenriksministeren Tara Kono fortalte at det søndag hadde vært et sjeldent møte med israelske palestinske og jordanske tjenestemenn i Jordan med sikte på å presse fram en plan om å bygge en samarbeidende agroindustripark og øke grenseoverskridende handel og samarbeid.

Blant de som deltok på møtet søndag var Israels økonomiminister Eli Cohen, den palestinske myndighetenes utenriksminister Riad Malki og Jordans planleggingsminister Imad Fakhoury. Tjenestemenn fra Israel og de palestinske selvstyremyndighetene møtes kun av og til.

Søndagsmøtet fokuserte på den Japan-støttede Jericho Agro-Industrial Park på Vestbredden, nær en israelsk kontrollert grense med Jordan. Tolv selskaper opererer i parken, lansert for over ti år siden. Kono sier at han håper flere vil bli med, inkludert japanske firmaer.