Israel gjorde det skarpt under det nylig avsluttede Europamesterskapet i judo, skriver Israel Hayom. Landet vant en gullmedalje og tre bronsemedaljer. Sagi Muki vant gullmedaljen i klassen under 81 kg fredag. Det var andre gang den israelske idrettsutøveren vant en gullmedalje i et Europamesterskap. Muki, som beseiret belgieren Sami Chouchi i finalen, takket de hundrevis av israelere som kom for å støtte ham under kampen. Mesterskapet ble arrangert i Tel Aviv. "Publikum ga meg styrke. Det er en drøm i oppfyllelse å vinne i Israel. Etter å ha fullført olympiaden i Rio har jeg drømt om dette øyeblikket," sa Muki. Fredag ​​vant også den israeleren Tal Flicker bronse i underkategori 66 kilo etter å ha slått Marko Gusic fra Montenegro. Israelske Peter Paltchik beseiret den russiske motstanderen Niiaz Bilalov for menn under 100 kg klasse på lørdag, og vant også en bronsemedalje. I kvinner under-52 kilo tok Gefen Primofra Israel hjem bronsen etter å ha slått tyrkiske Irem Korkmaz. Statsminister Benjamin Netanyahu ringte Muki på lørdag kveld og gratulerte. "Du er en blå-hvit mester på blå-og-hvit jord," sa Netanyahu, og refererte til det israelske flaggets farger. "Noen som kjenner denne sporten fortalte meg for noen dager siden at" Israel er en judo makt "og du er på vei. Vi er alle veldig stolte av deg." Muki takket statsministeren og sa: "Det er hver judoutøvers drøm å konkurrere i Israel."  

Israel gjorde det skarpt under det nylig avsluttede Europamesterskapet i judo, skriver Israel Hayom. Landet vant en gullmedalje og tre bronsemedaljer. Sagi Muki vant gullmedaljen i klassen under 81 kg fredag. Det var andre gang den israelske idrettsutøveren vant en gullmedalje i et Europamesterskap.

Muki, som beseiret belgieren Sami Chouchi i finalen, takket de hundrevis av israelere som kom for å støtte ham under kampen. Mesterskapet ble arrangert i Tel Aviv. “Publikum ga meg styrke. Det er en drøm i oppfyllelse å vinne i Israel. Etter å ha fullført olympiaden i Rio har jeg drømt om dette øyeblikket,” sa Muki.

Fredag ​​vant også den israeleren Tal Flicker bronse i underkategori 66 kilo etter å ha slått Marko Gusic fra Montenegro. Israelske Peter Paltchik beseiret den russiske motstanderen Niiaz Bilalov for menn under 100 kg klasse på lørdag, og vant også en bronsemedalje. I kvinner under-52 kilo tok Gefen Primofra Israel hjem bronsen etter å ha slått tyrkiske Irem Korkmaz.

Statsminister Benjamin Netanyahu ringte Muki på lørdag kveld og gratulerte. “Du er en blå-hvit mester på blå-og-hvit jord,” sa Netanyahu, og refererte til det israelske flaggets farger. “Noen som kjenner denne sporten fortalte meg for noen dager siden at” Israel er en judo makt “og du er på vei. Vi er alle veldig stolte av deg.” Muki takket statsministeren og sa: “Det er hver judoutøvers drøm å konkurrere i Israel.”