Den israelske apotekkjeden Super-Pharm begynte i 22.april å selge medisinsk cannabis. BOL Pharma vil være Super Pharms hovedleverandør, og apotekkjeden planlegger å utvide sitt medisinske cannabissalg til flere steder, skriver den israelske næringslivsavisen Globes. Hittil var medisinsk cannabis kun tilgjengelig på Abarbanel Mental Health Centre og spesialforretninger tilhørende Tikun Olam-leverandøren i Tel Aviv. I henhold til nye forskrifter vil medisinsk cannabis kun bli utstedt på resept i en medisinsk foreskrevet dosering. I motsetning til situasjonen frem til nå, hvor produkter ble solgt til en jevn pris per resept, uansett dosering, vil prisen nå bli bestemt i henhold til dosering og konsentrasjonen av aktive ingredienser THC og CBD i produktet. BOLs produkter på Super-Pharm vil bli priset til 120-140shekel per 10 gram, en høyere pris per gram enn forbrukerne har betalt frem til nå. Det antas imidlertid at forbrukerne vil få en lavere dosering beregnet mer presist etter deres behov, og den totale prisen vil derfor ikke være vesentlig forskjellig. BOLs administrerende direktør dr. Tamir Gedo sier til Globes at Cannabis forbrukere nå vil dra nytte av et bedre produkt. Til tross for høyere produksjonskostnader som følge av forbedret kvalitet og standarder, vil prisen bli mer attraktiv enn prismetoden før reformen. BOL Pharma har forsøkt å senke prisen til forbrukeren, slik at 90% av kundene betaler mellom 240-360 shekel per måned, sammenlignet med 370-470 shekel under dagens arrangement. « Vi snakker om en gjennomsnittlig prisreduksjon på 30% for 90% av pasientene. På grunn av den forbedrede kvaliteten på produktet, vil pasientene nå få et renere produkt med bedre holdbarhet og reproduserbarhet som letter effektiv behandling," sier han. Alle cannabisproduktene vil bli utstedt av spesielle apotekere som er utdannet til å instruere pasientene hvordan de skal konsumere produktet, som kommer i form av en rå blomst, sigaretter eller olje. "Vi er stolte av å samarbeide med Helsedepartementet, og over å ta del i denne viktige reformen, og gjøre tjenesten tilgjengelig for titusenvis av pasienter som trenger medisinsk cannabis. Super Pharms apotek er distribuert landsdekkende og åpent på fleksible timer, og jeg er overbevist om at dette vil komme som en stor lettelse for pasienter. Utover kvalitet og avansert laboratorium var det også viktig for oss å velge en leverandør for å sikre at gjennomsnittsprisen til forbrukeren ville bevares, og jeg er glad for at vi lyktes i dette," sier Super-Pharms administrerende direktør Nitzan Lavie.

Den israelske apotekkjeden Super-Pharm begynte i 22.april å selge medisinsk cannabis. BOL Pharma vil være Super Pharms hovedleverandør, og apotekkjeden planlegger å utvide sitt medisinske cannabissalg til flere steder, skriver den israelske næringslivsavisen Globes.

Hittil var medisinsk cannabis kun tilgjengelig på Abarbanel Mental Health Centre og spesialforretninger tilhørende Tikun Olam-leverandøren i Tel Aviv.

I henhold til nye forskrifter vil medisinsk cannabis kun bli utstedt på resept i en medisinsk foreskrevet dosering. I motsetning til situasjonen frem til nå, hvor produkter ble solgt til en jevn pris per resept, uansett dosering, vil prisen nå bli bestemt i henhold til dosering og konsentrasjonen av aktive ingredienser THC og CBD i produktet.

BOLs produkter på Super-Pharm vil bli priset til 120-140shekel per 10 gram, en høyere pris per gram enn forbrukerne har betalt frem til nå. Det antas imidlertid at forbrukerne vil få en lavere dosering beregnet mer presist etter deres behov, og den totale prisen vil derfor ikke være vesentlig forskjellig.

BOLs administrerende direktør dr. Tamir Gedo sier til Globes at Cannabis forbrukere nå vil dra nytte av et bedre produkt. Til tross for høyere produksjonskostnader som følge av forbedret kvalitet og standarder, vil prisen bli mer attraktiv enn prismetoden før reformen.

BOL Pharma har forsøkt å senke prisen til forbrukeren, slik at 90% av kundene betaler mellom 240-360 shekel per måned, sammenlignet med 370-470 shekel under dagens arrangement. «

Vi snakker om en gjennomsnittlig prisreduksjon på 30% for 90% av pasientene. På grunn av den forbedrede kvaliteten på produktet, vil pasientene nå få et renere produkt med bedre holdbarhet og reproduserbarhet som letter effektiv behandling,” sier han.

Alle cannabisproduktene vil bli utstedt av spesielle apotekere som er utdannet til å instruere pasientene hvordan de skal konsumere produktet, som kommer i form av en rå blomst, sigaretter eller olje.

“Vi er stolte av å samarbeide med Helsedepartementet, og over å ta del i denne viktige reformen, og gjøre tjenesten tilgjengelig for titusenvis av pasienter som trenger medisinsk cannabis. Super Pharms apotek er distribuert landsdekkende og åpent på fleksible timer, og jeg er overbevist om at dette vil komme som en stor lettelse for pasienter. Utover kvalitet og avansert laboratorium var det også viktig for oss å velge en leverandør for å sikre at gjennomsnittsprisen til forbrukeren ville bevares, og jeg er glad for at vi lyktes i dette,” sier Super-Pharms administrerende direktør Nitzan Lavie.