Israel har tatt i bruk en banebrytende teknologi for å oppdage terrortunneler som Hamas bygger under grensen mellom Israel og Gaza, for å kunne sende terrorister inn i Israel. Nylig ble en ny tunnel oppdaget takket være denne cutting-edge-teknologien. Som et ledd i arbeidet med å lokalisere og rive terrortunneler som løper inn i israelsk territorium fra Gazastripen, etablerte den israelske hæren, IDF, et unikt teknologisk laboratorium som har det spesifikke målet å oppdage og lokalisere tunneler, skriver World Israel News. Gaza-divisjonen, under ledelse av kaptein B. (navn holdt tilbake av sikkerhetshensyn), opprettet laboratoriet for to år siden. Kaptein B er en elektroingeniør og en kjemiker som har trent og jobber med noen av de beste hjernene i Israel i en rekke teknologiske og forskningsstillinger, blant annet fysikere, ingeniører, etterretningspersonell og geologer fra Teknologi- og logistikkbransjen. "Det krever en teknologisk, etterretnings- og operasjonell innsats og samarbeider for å lokalisere og motvirke terrortunneler," sier en talsmann for den israelske hæren. Laboratoriet bruker nyskapende grunnforskning, som skanningshulrom og deres dynamikk, for å avsløre underjordiske passasjer. Laboratoriet arbeider også for å forbedre eksisterende teknologier, som søker å utvikle nye funn og kartleggingsteknikker. Laboratoriepersonalet jobber tett med etterretningspersonalet, ingeniørstyrker og andre enheter i feltet, inntil tunnelen er lokalisert. Når en terrortunnel er oppdaget, blir den overvåket til den til slutt blir ødelagt. Kombinasjonen av teknologisk, etterretnings- og operative aktivitet har drastisk forbedret frekvensen av terrortunnel-oppdagelser registrerte IDF. I løpet av de siste månedene har laboratoriet vellykket lokalisert fem terrortunneler, skriver World Israel News. IDF-styrker ødela forrige uke en terrortunnel som løp fra Jabalia, i Nord-Gaza, til det sørlige Israel, nær samfunnet Nahal Oz. En IDF-talsmann sa at tunnelen ble gravd av Hamas terrorgruppe og var koblet til et komplisert nettverk av andre tunneler som er gravd ut under Gaza. Israel ødela 32 tunneler under den siste Gaza-krigen, men Hamas har siden arbeidet kraftig for å gjenoppbygge nettverket, og IDF har siden gitt nøytralisering av tunneltrusselen en topp prioritet. IDF har oppdaget flere tunneler siden 2014-konflikten. I tillegg til teknologien har IDF bygger en ny underjordisk hindring, ment å kjempe mot Hamas tunneltrussel.  

Israel har tatt i bruk en banebrytende teknologi for å oppdage terrortunneler som Hamas bygger under grensen mellom Israel og Gaza, for å kunne sende terrorister inn i Israel. Nylig ble en ny tunnel oppdaget takket være denne cutting-edge-teknologien.

Som et ledd i arbeidet med å lokalisere og rive terrortunneler som løper inn i israelsk territorium fra Gazastripen, etablerte den israelske hæren, IDF, et unikt teknologisk laboratorium som har det spesifikke målet å oppdage og lokalisere tunneler, skriver World Israel News.

Gaza-divisjonen, under ledelse av kaptein B. (navn holdt tilbake av sikkerhetshensyn), opprettet laboratoriet for to år siden. Kaptein B er en elektroingeniør og en kjemiker som har trent og jobber med noen av de beste hjernene i Israel i en rekke teknologiske og forskningsstillinger, blant annet fysikere, ingeniører, etterretningspersonell og geologer fra Teknologi- og logistikkbransjen.

“Det krever en teknologisk, etterretnings- og operasjonell innsats og samarbeider for å lokalisere og motvirke terrortunneler,” sier en talsmann for den israelske hæren.

Laboratoriet bruker nyskapende grunnforskning, som skanningshulrom og deres dynamikk, for å avsløre underjordiske passasjer. Laboratoriet arbeider også for å forbedre eksisterende teknologier, som søker å utvikle nye funn og kartleggingsteknikker.

Laboratoriepersonalet jobber tett med etterretningspersonalet, ingeniørstyrker og andre enheter i feltet, inntil tunnelen er lokalisert. Når en terrortunnel er oppdaget, blir den overvåket til den til slutt blir ødelagt.

Kombinasjonen av teknologisk, etterretnings- og operative aktivitet har drastisk forbedret frekvensen av terrortunnel-oppdagelser registrerte IDF. I løpet av de siste månedene har laboratoriet vellykket lokalisert fem terrortunneler, skriver World Israel News.

IDF-styrker ødela forrige uke en terrortunnel som løp fra Jabalia, i Nord-Gaza, til det sørlige Israel, nær samfunnet Nahal Oz. En IDF-talsmann sa at tunnelen ble gravd av Hamas terrorgruppe og var koblet til et komplisert nettverk av andre tunneler som er gravd ut under Gaza.

Israel ødela 32 tunneler under den siste Gaza-krigen, men Hamas har siden arbeidet kraftig for å gjenoppbygge nettverket, og IDF har siden gitt nøytralisering av tunneltrusselen en topp prioritet. IDF har oppdaget flere tunneler siden 2014-konflikten. I tillegg til teknologien har IDF bygger en ny underjordisk hindring, ment å kjempe mot Hamas tunneltrussel.