Tøværet og det gode forholdet som de siste årene har utviklet seg mellom stater i Gulfen som ikke har anerkjent Israel fortsetter å utvikle seg. Nylig sa den saudiarabiske prinsen som styrer landet at både jøder og palestinere har rett til en egen stat. Nylig ga de saudiarabiske myndighetene tillatelse til en flyrute til Tel Aviv, som innebærer overflyvning av Saudi Arabia.   Nylig ble også to israelere, Dani Pearl og Itai Moldavski, invitert til Abu Dhabi for å delta i et fem dagers bilrace, kalt Abu Dhabi Desert Challenge., skriver Israel21c. Paret er det første laget fra Israel som noen gang har konkurrert i løpet, en av verdens mest prestisjetunge internasjonale race. Selv om Israel ikke har åpne diplomatiske forbindelser med UAE, har båndene mellom Israel og de arabiske gulf-statene vært oppvarmet de siste ukene. Flere dager før løpet, gikk et fly som ledet til Israel over det saudiske luftrommet for første gang i historien, skriver Israel21c. Pearl og Moldavski, medlemmer av Pearl Pango Racing Team, mottok en offisiell invitasjon fra lederne av Desert Challenge og kom inn i UAE med israelske pass. Moldavski, som har drevet med offroad racing i mer enn to tiår, takket Emirates Motor Sport Federation og Memsi Israel, representant for International Automobile Federation, for å bistå med å sikre alle nødvendige tillatelser. Parets kjøretøy, sponset av Pango av Petah Tikva, var ikke utstyrt med det israelske flagget, og israelerne ble registrert på offisielle publikasjoner som UAE-konkurrenter. "Vi forstår at dette bare var et første skritt - det var første gang det israelske laget deltok i Abu Dhabi. Vi tar det trinnvis, sier Moldavski i24 News.  

Tøværet og det gode forholdet som de siste årene har utviklet seg mellom stater i Gulfen som ikke har anerkjent Israel fortsetter å utvikle seg. Nylig sa den saudiarabiske prinsen som styrer landet at både jøder og palestinere har rett til en egen stat. Nylig ga de saudiarabiske myndighetene tillatelse til en flyrute til Tel Aviv, som innebærer overflyvning av Saudi Arabia.

 

Nylig ble også to israelere, Dani Pearl og Itai Moldavski, invitert til Abu Dhabi for å delta i et fem dagers bilrace, kalt Abu Dhabi Desert Challenge., skriver Israel21c. Paret er det første laget fra Israel som noen gang har konkurrert i løpet, en av verdens mest prestisjetunge internasjonale race.

Selv om Israel ikke har åpne diplomatiske forbindelser med UAE, har båndene mellom Israel og de arabiske gulf-statene vært oppvarmet de siste ukene. Flere dager før løpet, gikk et fly som ledet til Israel over det saudiske luftrommet for første gang i historien, skriver Israel21c.

Pearl og Moldavski, medlemmer av Pearl Pango Racing Team, mottok en offisiell invitasjon fra lederne av Desert Challenge og kom inn i UAE med israelske pass.

Moldavski, som har drevet med offroad racing i mer enn to tiår, takket Emirates Motor Sport Federation og Memsi Israel, representant for International Automobile Federation, for å bistå med å sikre alle nødvendige tillatelser.

Parets kjøretøy, sponset av Pango av Petah Tikva, var ikke utstyrt med det israelske flagget, og israelerne ble registrert på offisielle publikasjoner som UAE-konkurrenter. “Vi forstår at dette bare var et første skritt – det var første gang det israelske laget deltok i Abu Dhabi. Vi tar det trinnvis, sier Moldavski i24 News.