Om fem år vil taleteknologien hjelpe leger med å diagnostisere og operere, bilprodusenter gir tilpasset webinnhold, skriver Israel21c.Tilbake i 1995 grunnla Shlomo Peller Rubidium i den visjonære troen på at stemmebrukergrensesnittet (VUI) kunne være innebygd i alt fra en fjernkontroll til en mikrobølgeovn, hvis bare teknologien var tilstrekkelig liten, kraftig, rimelig og pålitelig. "Dette var lenger IoT, da stemmenes gjenkjenning ble gjort av datamaskiner på størrelse med et rom, forteller Peller ISRAEL21c. «Vårt første produkt var et styre som kostet 1000 dollar. Fire år senere distribuerte vi teknologien vår i en enkelt-chip-løsning til kostnaden på 1 dollar. Det er så fort teknologien beveger seg," sier han. Men forbrukernes tillit beveget seg sakte. Selv om Rubidiums VUI-teknologi ble gradvis distribuert i titalls millioner av produkter, betraktet folk ikke talegjenkjennelsesteknologi som virkelig pålitelig før Apples virtuelle personlige assistent, Siri, kom på stedet i 2011 skriver 21c. "Siri gjorde at markedet svevde. Det var den første teknologien med en sterk markedstilstedeværelse som folk følte de kunne stole på», sier Peller, hvis Ra'anana-baserte selskaps stemmeutløsende teknologi er nå innebygd i Jabra trådløse sports-ørepropper og 66 Audio PRO Voices smarte trådløse hodetelefoner. "Folk ser at VUI er nå noe du kanplassere hvor som helst i huset ditt," sier Peller. "Du snakker bare med det og det snakker tilbake, og det gir mening. Alle gigantene spiller plutselig på denne lekeplassen, og stemmenes anerkjennelse er overalt. Stemme blir det mest ønskelige brukergrensesnittet. " Likevel er teknologien ikke så rask, flytende og pålitelig som mulig. VUI avhenger av god Internett-tilkobling. Israel21c spurte lederne for de israelske selskapene Rubidium, VoiceSense og BeyondVerbal om å forutsi hva som kan være mulig om fem år, når disse problemene er løst. Rubidiums Peller sier at om fem år vil stemmebrukergrensesnitt være en del av alt vi gjør, fra å slå på lys, å vaske, og å kjøre bil. "Jeg møtte en stor bilprodusent for å diskutere lydgrensesnittet i biler, og deres arbeidsforutsetning er at i løpet av et par år vil alle biler være kontinuerlig koblet til Internett, og den forbindelsen vil inkludere stemme-grensesnitt,» sier Peller. "Brukstilfellene vi finner interessante er hvor brukergrensesnittet ikke er standard, som når du prøver å snakke med Internett mens du trener, når du puster tungt og kanskje det blåser inn i mikrofonen. Eller hvis du prøver å bruke VUI på et fabrikkproduksjonsgulv, og det er veldig støyende. " Tel Aviv-baserte Beyond Verbal analyserer følelser fra vokale intonasjoner. Dens Moodies app brukes i 174 land for å bidra til å måle hvordan høyttalernes stemmer (på hvilket som helst språk) avslører deres følelsesmessige status. Moodies brukes av arbeidsgivere for jobbintervjuer, forhandlere for kunder og mange andre scenarier. Stemmeanalyseplanen har blitt funnet å holde ledetråder til trivsel og medisinske forhold, sier Yoram Levanon, Beyond Verbals sjefforsker. "Det er forvrengninger i stemmen hvis noen er syk, og hvis vi kan korrelere kilden til forvridningene til sykdommen, kan vi få mye informasjon om sykdommen, sier han til ISRAEL21c. "Vi jobbet med Mayo Clinic i to år, og bekrefter at teknologien vår kan oppdage nærvær eller fravær av kardioforstyrrelse i et 90-sekunders stemmeklip. "Vi jobber også med andre sykehus i verden på å finne verbale koblinger til ADHD, Parkinsons, dysleksi og psykiske sykdommer. Vi utvikler produkter og lisensierer plattformer» Levanon sier at om fem år vil helseprisene øke dramatisk, og mange land vil oppleve en alvorlig mangel på leger. Han fremstiller Beyond Verbal's teknologi som et billig beslutningsstøttesystem for leger. "Befolkningen er aldrende og lever lenger, slik at tidsperioden vi må overvåke, fra 60 til 110 år, tar mye penger og helsepersonell. Opptak av en stemme koster nesten ingenting, og vi kan finne en vokal biomarkør for et problem før det blir alvorlig. For eksempel, hvis stemmen min viser at jeg er deprimert, er det en stor sjanse for at jeg får Alzheimers sykdom», sier Levanon. Bankene bruker taleanalyse teknologi fra Herzliya-basert VoiceSense for å fastslå potensielle kunders sannsynlighet for mislighold på et lån. Pilotprosjekter med banker og forsikringsselskaper i USA, Australia og Europa bidrar til å forbedre salg, lojalitet og risikovurdering uavhengig av språket, skriver Israel21c. "Vi ble grunnlagt for over ti år siden med taleanalyse for telefonsentre for å overvåke kundene i sanntid," sier administrerende direktør Yoav Degani. "Vi la merke til at noen av talemønstrene reflekterte nåværende sinnstilstand, men andre hadde en tilbøyelighet til å gjenspeile pågående sinnstistander. Nå kan vi tilby en full personlighet profil i sanntid for mange forskjellige brukstilfeller som medisinsk og økonomisk.» Degani sier fremtiden for talegjenkjenningsteknologi handler om å integrere data fra flere sensorer for forbedret prediktiv analyse av intonasjon og innhold. "Også av interesse er nivået på analyser som kan oppnås ved å integrere nåværende sinnstilstand med generelle personlige tendenser, siden begge bidrar til en persons adferd. Du kan være misfornøyd i øyeblikket og vil ikke kjøpe noe, men kanskje du pleier å kjøpe online generelt, og du pleier å kjøpe disse typer produkter», forklarer Degani. I tilkoblede biler vil bilprodusenter bruke stemmeanalyse for å justere webinnholdet som sendes til hver passasjer i kjøretøyet. "Hvis personen føler seg opprørt, kan de sende beroligende musikk," sier Degani. Personlige roboter, spår han, vil gå fra å forstå innholdet i brukerens tale til å forstå brukerens sinnstilstand. "Når de kan gjøre det, kan de reagere mer intelligent og til og med plukke opp depresjon og sykdom." Han forutser at om fem år vil folk rutinemessig gi stemmeprøver til helsepersonell for analyse.  

Om fem år vil taleteknologien hjelpe leger med å diagnostisere og operere, bilprodusenter gir tilpasset webinnhold, skriver Israel21c.Tilbake i 1995 grunnla Shlomo Peller Rubidium i den visjonære troen på at stemmebrukergrensesnittet (VUI) kunne være innebygd i alt fra en fjernkontroll til en mikrobølgeovn, hvis bare teknologien var tilstrekkelig liten, kraftig, rimelig og pålitelig.

“Dette var lenger IoT, da stemmenes gjenkjenning ble gjort av datamaskiner på størrelse med et rom, forteller Peller ISRAEL21c.

«Vårt første produkt var et styre som kostet 1000 dollar. Fire år senere distribuerte vi teknologien vår i en enkelt-chip-løsning til kostnaden på 1 dollar. Det er så fort teknologien beveger seg,” sier han.

Men forbrukernes tillit beveget seg sakte. Selv om Rubidiums VUI-teknologi ble gradvis distribuert i titalls millioner av produkter, betraktet folk ikke talegjenkjennelsesteknologi som virkelig pålitelig før Apples virtuelle personlige assistent, Siri, kom på stedet i 2011 skriver 21c.

“Siri gjorde at markedet svevde. Det var den første teknologien med en sterk markedstilstedeværelse som folk følte de kunne stole på», sier Peller, hvis Ra’anana-baserte selskaps stemmeutløsende teknologi er nå innebygd i Jabra trådløse sports-ørepropper og 66 Audio PRO Voices smarte trådløse hodetelefoner.

“Folk ser at VUI er nå noe du kanplassere hvor som helst i huset ditt,” sier Peller. “Du snakker bare med det og det snakker tilbake, og det gir mening. Alle gigantene spiller plutselig på denne lekeplassen, og stemmenes anerkjennelse er overalt. Stemme blir det mest ønskelige brukergrensesnittet. ” Likevel er teknologien ikke så rask, flytende og pålitelig som mulig. VUI avhenger av god Internett-tilkobling.

Israel21c spurte lederne for de israelske selskapene Rubidium, VoiceSense og BeyondVerbal om å forutsi hva som kan være mulig om fem år, når disse problemene er løst.

Rubidiums Peller sier at om fem år vil stemmebrukergrensesnitt være en del av alt vi gjør, fra å slå på lys, å vaske, og å kjøre bil.

“Jeg møtte en stor bilprodusent for å diskutere lydgrensesnittet i biler, og deres arbeidsforutsetning er at i løpet av et par år vil alle biler være kontinuerlig koblet til Internett, og den forbindelsen vil inkludere stemme-grensesnitt,» sier Peller.

“Brukstilfellene vi finner interessante er hvor brukergrensesnittet ikke er standard, som når du prøver å snakke med Internett mens du trener, når du puster tungt og kanskje det blåser inn i mikrofonen. Eller hvis du prøver å bruke VUI på et fabrikkproduksjonsgulv, og det er veldig støyende. “

Tel Aviv-baserte Beyond Verbal analyserer følelser fra vokale intonasjoner. Dens Moodies app brukes i 174 land for å bidra til å måle hvordan høyttalernes stemmer (på hvilket som helst språk) avslører deres følelsesmessige status. Moodies brukes av arbeidsgivere for jobbintervjuer, forhandlere for kunder og mange andre scenarier.

Stemmeanalyseplanen har blitt funnet å holde ledetråder til trivsel og medisinske forhold, sier Yoram Levanon, Beyond Verbals sjefforsker. “Det er forvrengninger i stemmen hvis noen er syk, og hvis vi kan korrelere kilden til forvridningene til sykdommen, kan vi få mye informasjon om sykdommen, sier han til ISRAEL21c.

“Vi jobbet med Mayo Clinic i to år, og bekrefter at teknologien vår kan oppdage nærvær eller fravær av kardioforstyrrelse i et 90-sekunders stemmeklip. “Vi jobber også med andre sykehus i verden på å finne verbale koblinger til ADHD, Parkinsons, dysleksi og psykiske sykdommer. Vi utvikler produkter og lisensierer plattformer»

Levanon sier at om fem år vil helseprisene øke dramatisk, og mange land vil oppleve en alvorlig mangel på leger. Han fremstiller Beyond Verbal’s teknologi som et billig beslutningsstøttesystem for leger.

“Befolkningen er aldrende og lever lenger, slik at tidsperioden vi må overvåke, fra 60 til 110 år, tar mye penger og helsepersonell. Opptak av en stemme koster nesten ingenting, og vi kan finne en vokal biomarkør for et problem før det blir alvorlig. For eksempel, hvis stemmen min viser at jeg er deprimert, er det en stor sjanse for at jeg får Alzheimers sykdom», sier Levanon.

Bankene bruker taleanalyse teknologi fra Herzliya-basert VoiceSense for å fastslå potensielle kunders sannsynlighet for mislighold på et lån. Pilotprosjekter med banker og forsikringsselskaper i USA, Australia og Europa bidrar til å forbedre salg, lojalitet og risikovurdering uavhengig av språket, skriver Israel21c.

“Vi ble grunnlagt for over ti år siden med taleanalyse for telefonsentre for å overvåke kundene i sanntid,” sier administrerende direktør Yoav Degani.

“Vi la merke til at noen av talemønstrene reflekterte nåværende sinnstilstand, men andre hadde en tilbøyelighet til å gjenspeile pågående sinnstistander. Nå kan vi tilby en full personlighet profil i sanntid for mange forskjellige brukstilfeller som medisinsk og økonomisk.»

Degani sier fremtiden for talegjenkjenningsteknologi handler om å integrere data fra flere sensorer for forbedret prediktiv analyse av intonasjon og innhold.

“Også av interesse er nivået på analyser som kan oppnås ved å integrere nåværende sinnstilstand med generelle personlige tendenser, siden begge bidrar til en persons adferd. Du kan være misfornøyd i øyeblikket og vil ikke kjøpe noe, men kanskje du pleier å kjøpe online generelt, og du pleier å kjøpe disse typer produkter», forklarer Degani.

I tilkoblede biler vil bilprodusenter bruke stemmeanalyse for å justere webinnholdet som sendes til hver passasjer i kjøretøyet. “Hvis personen føler seg opprørt, kan de sende beroligende musikk,” sier Degani.

Personlige roboter, spår han, vil gå fra å forstå innholdet i brukerens tale til å forstå brukerens sinnstilstand. “Når de kan gjøre det, kan de reagere mer intelligent og til og med plukke opp depresjon og sykdom.” Han forutser at om fem år vil folk rutinemessig gi stemmeprøver til helsepersonell for analyse.