Verdens jødiske befolkning i dag er om lag 2 millioner mindre enn før andre verdenskrig, ifølge tall som ble publisert av det sentrale statistikkbyrået i Israel foran Holocaust Remembrance Day i Israel, som starter i kveld. Tallene viser en global jødisk befolkning på 14 511 millioner, sammenlignet med 16,6 millioner jøder i verden i 1939. 6% av verdens jøder på den tiden bodde i Israel, sammenlignet til 44% i dag. Mens Israel forbereder seg for å feire sitt 70-årsjubileum, er landet hjem for flere jøder enn noe annet land i verden - over 6,4 millioner, noterer det sentrale statistikkbyrået. Den nest største jødiske befolkningen, 5,7 millioner, bor i USA, mens de jødiske befolkningene i Frankrike og Canada utgjør henholdsvis 456.000 og 390.000. Storbritannia er hjem for 290.000 jøder; Argentinas jødiske befolkning står på 181 000, og 176 000 jøder har Russland som deres hjemland. Ytterligere 117 000 jøder bor i Tyskland og 113 000 bor i Australia, skriver Israel Hayom. Ved solnedgang i kveld skal Israel markere Holocaust Remembrance Day. Statsminister Benjamin Netanyahu har planlagt til å delta på tilstelningen på Holocaustmuseet Yad Vashem, som starter klokken 20.00. Under seremonien, vil tidligere sjefsrabbi Yisrael Meir Lau - selv en overlevende av Holocaust - og representanten for overlevende samfunnet Zipora Nahir, snakke. Seks Holocaust-overlevende kommer til å lyse minnesfakler, og kortfilmer vil fortelle hver deres livshistorie, skriver den israelske avisen. Rundt 800.000 skolebarn skal tenne stearinlys som en del av prosjektet Name and Candle, som har som mål å sikre at minnene om jøder som døde i hendene på nazistene aldri blir glemt. Studentene fikk nylig utlevert lys med navnene på jødene som ble drept i Holocaust. Hvert lys er merket med en kode som linker til et nettsted som inneholder mer detaljer om ofrenes liv. Utdanningsminister Naftali Bennett ser at: "markeringen av Holocaust er forankret i utdanning, blant annet fordi vi i de neste årene ikke lenger vil ha levende vitnesbyrd fra overlevende fra Holocaust. De vil ikke være her for å fortelle sine historier» National Insurance Institute, forteller til Israel Hayom at det er 168,540 overlevende fra Holocaust som bor i Israel i dag. I de siste to årene, siden mars 2016, har over 26 000 overlevende dødd.    

Verdens jødiske befolkning i dag er om lag 2 millioner mindre enn før andre verdenskrig, ifølge tall som ble publisert av det sentrale statistikkbyrået i Israel foran Holocaust Remembrance Day i Israel, som starter i kveld. Tallene viser en global jødisk befolkning på 14 511 millioner, sammenlignet med 16,6 millioner jøder i verden i 1939. 6% av verdens jøder på den tiden bodde i Israel, sammenlignet til 44% i dag.

Mens Israel forbereder seg for å feire sitt 70-årsjubileum, er landet hjem for flere jøder enn noe annet land i verden – over 6,4 millioner, noterer det sentrale statistikkbyrået. Den nest største jødiske befolkningen, 5,7 millioner, bor i USA, mens de jødiske befolkningene i Frankrike og Canada utgjør henholdsvis 456.000 og 390.000.

Storbritannia er hjem for 290.000 jøder; Argentinas jødiske befolkning står på 181 000, og 176 000 jøder har Russland som deres hjemland. Ytterligere 117 000 jøder bor i Tyskland og 113 000 bor i Australia, skriver Israel Hayom.

Ved solnedgang i kveld skal Israel markere Holocaust Remembrance Day. Statsminister Benjamin Netanyahu har planlagt til å delta på tilstelningen på Holocaustmuseet Yad Vashem, som starter klokken 20.00. Under seremonien, vil tidligere sjefsrabbi Yisrael Meir Lau – selv en overlevende av Holocaust – og representanten for overlevende samfunnet Zipora Nahir, snakke.

Seks Holocaust-overlevende kommer til å lyse minnesfakler, og kortfilmer vil fortelle hver deres livshistorie, skriver den israelske avisen.

Rundt 800.000 skolebarn skal tenne stearinlys som en del av prosjektet Name and Candle, som har som mål å sikre at minnene om jøder som døde i hendene på nazistene aldri blir glemt. Studentene fikk nylig utlevert lys med navnene på jødene som ble drept i Holocaust. Hvert lys er merket med en kode som linker til et nettsted som inneholder mer detaljer om ofrenes liv.

Utdanningsminister Naftali Bennett ser at: “markeringen av Holocaust er forankret i utdanning, blant annet fordi vi i de neste årene ikke lenger vil ha levende vitnesbyrd fra overlevende fra Holocaust. De vil ikke være her for å fortelle sine historier» National Insurance Institute, forteller til Israel Hayom at det er 168,540 overlevende fra Holocaust som bor i Israel i dag. I de siste to årene, siden mars 2016, har over 26 000 overlevende dødd.