Azzam er i Ziv Medical Center i Safed. Da han var tre år gammel og gikk ut av en moske i sin hjemby nær Quneitra, da eksploderte en rakett og blindet ham i begge øynene. Azzam er nå 10 år, og dette er sjette gangen han har kommet til Israel for behandling. Han er ikke den eneste. Globes, som har besøkt sykehuset, skriver at israelske sykehus har hjulpet tusenvis av syriske barn, i tillegg til voksne. Den syv år gamle Ruba, som ble født i landsbyen Shams, lider av en kronisk sykdom. Det er hennes første besøk til Israel. "Jeg er ikke redd for flyene," sier hun, "men jeg er redd for eksplosjonene. Det er den skumleste tingen i verden. Og jeg er redd for mørket." 12-årige islam kom til Israel for første gang for medisinsk behandling. "Naturen her er vakker," sier hun.  Globes reporter spør hva barn gjør i krigen, om det er skole, og hvor de spiller fotball om ettermiddagen. De sier at noen ganger er det skole, men mesteparten av tiden ikke. Det er ingen klimaanlegg, datamaskiner, gymnasier eller laboratorier i skolene. Det er skremmende å spille ute om ettermiddagen - noen barn går ut og aldri kommer tilbake - så vi blir hjemme. Ingen av dem har noen gang vært i en kino, eller fornøyelsespark. De har nesten aldri vært ute av landsbyen deres. "Vi har ingenting," sier Azzam, "vi er syrere." Den syriske krigen er i ferd med gå inn i sitt åttende år, uten noen slutt i sikte. Hver uke er verre enn den før, med en halv million døde og 12 millioner hjemløse og flyktninger, over en fjerdedel av barna, til dags dato. Ingen plager seg selv med å telle de sårede lenger, men om lag 5000 av dem har blitt behandlet i Israel de siste fem årene, skriver Globes. Israel ønsket i utgangspunktet ikke å gripe inn, men etter to års krigføring begynte de sårede å komme til grensen. Noen av dem ble behandlet på stedet. På et tidspunkt ble et felthospital opprettet og deretter stengt. De sårete ble sendt til sykehus i Nord-Israel. Gjennom årene har det skjedd en endring i den slags sårede som kom. Først ble førstehjelp gitt til folk som ble såret i kampene, men tiden, sammenbruddet av det syriske helsevesenet, og endringene i tilstanden til kampene og kontrollen over Sør-Syria har gjort Israel og dets tre nordligste sykehus - Galilea Medical Center i Nahariya, Ziv Medical Center i Safed og Poriya Medical Center i Tiberias - ansvarlig eller i det minste tilgjengelig for medisinsk behandling for 200.000 syrere som bor på den andre siden av grensen i en 40 kilometer lang stripe av land mellom Quneitra og trippelgrensen, som er helt avskåret fra Damaskus. IDF kaller disse syrerne "lokalbefolkningen.»

Azzam er i Ziv Medical Center i Safed. Da han var tre år gammel og gikk ut av en moske i sin hjemby nær Quneitra, da eksploderte en rakett og blindet ham i begge øynene. Azzam er nå 10 år, og dette er sjette gangen han har kommet til Israel for behandling. Han er ikke den eneste. Globes, som har besøkt sykehuset, skriver at israelske sykehus har hjulpet tusenvis av syriske barn, i tillegg til voksne.

Den syv år gamle Ruba, som ble født i landsbyen Shams, lider av en kronisk sykdom. Det er hennes første besøk til Israel. “Jeg er ikke redd for flyene,” sier hun, “men jeg er redd for eksplosjonene. Det er den skumleste tingen i verden. Og jeg er redd for mørket.”

12-årige islam kom til Israel for første gang for medisinsk behandling. “Naturen her er vakker,” sier hun.  Globes reporter spør hva barn gjør i krigen, om det er skole, og hvor de spiller fotball om ettermiddagen. De sier at noen ganger er det skole, men mesteparten av tiden ikke. Det er ingen klimaanlegg, datamaskiner, gymnasier eller laboratorier i skolene. Det er skremmende å spille ute om ettermiddagen – noen barn går ut og aldri kommer tilbake – så vi blir hjemme. Ingen av dem har noen gang vært i en kino, eller fornøyelsespark. De har nesten aldri vært ute av landsbyen deres. “Vi har ingenting,” sier Azzam, “vi er syrere.”

Den syriske krigen er i ferd med gå inn i sitt åttende år, uten noen slutt i sikte. Hver uke er verre enn den før, med en halv million døde og 12 millioner hjemløse og flyktninger, over en fjerdedel av barna, til dags dato. Ingen plager seg selv med å telle de sårede lenger, men om lag 5000 av dem har blitt behandlet i Israel de siste fem årene, skriver Globes.

Israel ønsket i utgangspunktet ikke å gripe inn, men etter to års krigføring begynte de sårede å komme til grensen. Noen av dem ble behandlet på stedet. På et tidspunkt ble et felthospital opprettet og deretter stengt. De sårete ble sendt til sykehus i Nord-Israel.

Gjennom årene har det skjedd en endring i den slags sårede som kom. Først ble førstehjelp gitt til folk som ble såret i kampene, men tiden, sammenbruddet av det syriske helsevesenet, og endringene i tilstanden til kampene og kontrollen over Sør-Syria har gjort Israel og dets tre nordligste sykehus – Galilea Medical Center i Nahariya, Ziv Medical Center i Safed og Poriya Medical Center i Tiberias – ansvarlig eller i det minste tilgjengelig for medisinsk behandling for 200.000 syrere som bor på den andre siden av grensen i en 40 kilometer lang stripe av land mellom Quneitra og trippelgrensen, som er helt avskåret fra Damaskus. IDF kaller disse syrerne “lokalbefolkningen.»