Den israelske statsministerens kontraterrorismekontor har utstedte en rekke reiseråd før den israelske påskeferien som starter i helgen. Reiserådgiverne ved kontoret for kontraterrorisme sier at deres råd er basert på solid og pålitelig informasjon som reflekterer konkrete trusler basert på dagens etterretningsbilde, skriver Israel Hayom. Israelerne advares blant annet mot å reise til Egypts Sinai halvøy i en syv dagers lange påskeferien og oppfordrer de som ferierer der allerede til å forlate området umiddelbart. Deler av Sinai, langs Rødehavet, er populære feriesteder for israelere, både for jøder og arabere. Spesielt gjelder det Taba, ved grensen til Eilat, der det er betydelig billigere enn feriehotellene på den israelske siden av grensen. Det israelske kontraterrorkontoret har satt terrorfaren i Sinaiområdet til nivå 1, som betyr høy, konkret risiko. Den islamske staten har en avdeling i Nord Sinai som har foretatt flere terrorhandlinger. Sør-Thailand er også merket som å ha en "nivå 1, høy, konkret risiko" for terrorangrep. Israelere er oppfordret til å forlate området uten forsinkelse og unngå å reise der i løpet av den kommende ferien. Tyrkia er kategorisert på nivå 2, konkret risiko. Israelere anbefales å unngå å besøke landet, og de som er der, bør dra hjem så snart som mulig. Israels turister i Tyrkia anbefales å avstå fra å besøke overfylte turistattraksjoner, og om å følge instruksjonene til lokale sikkerhetsansatte." Jordan er oppført på nivå 3, konkret risiko, og israelere blir rådet til å unngå å besøke Jordan på dette tidspunktet. "På grunn av risikoen fra enslige terrorister eller lokal terroristinfrastruktur, søker vi å understreke behovet for å være årvåken mens du besøker overfylte steder, spesielt steder som er kjent som terrormål, inkludert turistattraksjoner, idrettsstadioner, kulturelle steder som museer, shopping og underholdningssentre, hoteller, flyplasser, tilbedelsessteder (kirker, synagoger og moskeer) og massearrangement," heter det i rådet fra det israelske kontoret.

Den israelske statsministerens kontraterrorismekontor har utstedte en rekke reiseråd før den israelske påskeferien som starter i helgen. Reiserådgiverne ved kontoret for kontraterrorisme sier at deres råd er basert på solid og pålitelig informasjon som reflekterer konkrete trusler basert på dagens etterretningsbilde, skriver Israel Hayom.

Israelerne advares blant annet mot å reise til Egypts Sinai halvøy i en syv dagers lange påskeferien og oppfordrer de som ferierer der allerede til å forlate området umiddelbart. Deler av Sinai, langs Rødehavet, er populære feriesteder for israelere, både for jøder og arabere. Spesielt gjelder det Taba, ved grensen til Eilat, der det er betydelig billigere enn feriehotellene på den israelske siden av grensen.

Det israelske kontraterrorkontoret har satt terrorfaren i Sinaiområdet til nivå 1, som betyr høy, konkret risiko. Den islamske staten har en avdeling i Nord Sinai som har foretatt flere terrorhandlinger.

Sør-Thailand er også merket som å ha en “nivå 1, høy, konkret risiko” for terrorangrep. Israelere er oppfordret til å forlate området uten forsinkelse og unngå å reise der i løpet av den kommende ferien.

Tyrkia er kategorisert på nivå 2, konkret risiko. Israelere anbefales å unngå å besøke landet, og de som er der, bør dra hjem så snart som mulig. Israels turister i Tyrkia anbefales å avstå fra å besøke overfylte turistattraksjoner, og om å følge instruksjonene til lokale sikkerhetsansatte.” Jordan er oppført på nivå 3, konkret risiko, og israelere blir rådet til å unngå å besøke Jordan på dette tidspunktet.

“På grunn av risikoen fra enslige terrorister eller lokal terroristinfrastruktur, søker vi å understreke behovet for å være årvåken mens du besøker overfylte steder, spesielt steder som er kjent som terrormål, inkludert turistattraksjoner, idrettsstadioner, kulturelle steder som museer, shopping og underholdningssentre, hoteller, flyplasser, tilbedelsessteder (kirker, synagoger og moskeer) og massearrangement,” heter det i rådet fra det israelske kontoret.