En lov som søker å bane vei for legalisering av cannabis, som for øyeblikket er ulovlig i Israel, bortsett fra til medisinske formål, er gått gjennom den første avstemningen i den israelske nasjonalforsamlingen Knesset, skriver JNS. Lovgivning som vil bane vei for å legalisere bruken av cannabis i Israel, ble vedtatt enstemmig. Loven som fokuserer på offentlig håndhevelse, gir bøter for de som bruker cannabis offentlig, men brukerne tiltales kun for kriminelt lovbrudd etter at det har skjedd fire ganger. Den israelske statsråden Gilad Erdan, mener ifølge Jerusalem Post at den nye loven vil "redusere bruken av narkotika regelmessig, men unngå så mye som mulig den kriminelle stigmatiseringen av gjennomsnittlige borgere" Medlem av Knesset Tamar Zandberg, en tilhenger av legalisering, sier at mens loven markerer et "viktig skritt", er loven "langt fra perfekt, men det er en fot i døren på vei til en full politisk legalisering.” Mens bruk av rekreasjons cannabis i Israel fortsatt er ulovlig, er kjøp av medisinsk cannabis for lisensierte pasienter lovlig. Den jødiske staten har vært en pioner innen medisinsk forskning og utvikling av cannabis, skriver World Israel News.

En lov som søker å bane vei for legalisering av cannabis, som for øyeblikket er ulovlig i Israel, bortsett fra til medisinske formål, er gått gjennom den første avstemningen i den israelske nasjonalforsamlingen Knesset, skriver JNS. Lovgivning som vil bane vei for å legalisere bruken av cannabis i Israel, ble vedtatt enstemmig.

Loven som fokuserer på offentlig håndhevelse, gir bøter for de som bruker cannabis offentlig, men brukerne tiltales kun for kriminelt lovbrudd etter at det har skjedd fire ganger.

Den israelske statsråden Gilad Erdan, mener ifølge Jerusalem Post at den nye loven vil “redusere bruken av narkotika regelmessig, men unngå så mye som mulig den kriminelle stigmatiseringen av gjennomsnittlige borgere”

Medlem av Knesset Tamar Zandberg, en tilhenger av legalisering, sier at mens loven markerer et “viktig skritt”, er loven “langt fra perfekt, men det er en fot i døren på vei til en full politisk legalisering.”

Mens bruk av rekreasjons cannabis i Israel fortsatt er ulovlig, er kjøp av medisinsk cannabis for lisensierte pasienter lovlig. Den jødiske staten har vært en pioner innen medisinsk forskning og utvikling av cannabis, skriver World Israel News.