Et israelsk-palestinsk konsortium vil bore for olje nær Rosh Ha'ayin, nordøst for Tel Aviv på land som strekker seg til den palestinske selvstyremyndigheten, skriver den israelske avisen Globes. En gruppe forretningsfolk under ledelse av tidligere energiminister Moshe Shahal og blant annet tidligere Israel Corporations sjef Nir Gilad og tidligere Avner Oil and Gas LPs sjef Gideon Tadmor, vil by på rettighetene til konsesjonen tidligere holdt av Givot Olam Oil Exploration LP. Kilder har informert "Globes" om at Shahal nylig møttes med de palestinske selvstyremyndighetenes president Mahmoud Abbas og andre senior palestinske figurer og fikk til enighet om å også bore i landet som tilhører den palestinske myndigheten. Al-Masri-familien fra Nablus ledet av Munib Al-Masri vil også finansiere boringen, ifølge Globes. Det antas å være stort potensial for å finne hundrevis av millioner fat olje under land øst for Rosh Ha'ayin, selv om Givot Olam de siste årene kun var i stand til å produsere en relativt liten mengde olje. Givot Olam mistet sin lisens til å bore der etter ikke å ha gjennomført arbeidsplanen eller økt minimumsfinansieringen som kreves for å fortsette boringen. Departementet for nasjonal infrastruktur, energi og vannressurser skal utstede nytt bud for å selge rettighetene til å bore i området, og Moshe Shahals gruppe anses som ledende kandidater til å vinne anbudet.

Et israelsk-palestinsk konsortium vil bore for olje nær Rosh Ha’ayin, nordøst for Tel Aviv på land som strekker seg til den palestinske selvstyremyndigheten, skriver den israelske avisen Globes. En gruppe forretningsfolk under ledelse av tidligere energiminister Moshe Shahal og blant annet tidligere Israel Corporations sjef Nir Gilad og tidligere Avner Oil and Gas LPs sjef Gideon Tadmor, vil by på rettighetene til konsesjonen tidligere holdt av Givot Olam Oil Exploration LP.

Kilder har informert “Globes” om at Shahal nylig møttes med de palestinske selvstyremyndighetenes president Mahmoud Abbas og andre senior palestinske figurer og fikk til enighet om å også bore i landet som tilhører den palestinske myndigheten. Al-Masri-familien fra Nablus ledet av Munib Al-Masri vil også finansiere boringen, ifølge Globes.

Det antas å være stort potensial for å finne hundrevis av millioner fat olje under land øst for Rosh Ha’ayin, selv om Givot Olam de siste årene kun var i stand til å produsere en relativt liten mengde olje.

Givot Olam mistet sin lisens til å bore der etter ikke å ha gjennomført arbeidsplanen eller økt minimumsfinansieringen som kreves for å fortsette boringen. Departementet for nasjonal infrastruktur, energi og vannressurser skal utstede nytt bud for å selge rettighetene til å bore i området, og Moshe Shahals gruppe anses som ledende kandidater til å vinne anbudet.