En studie i denne ukens Journal Nature viser at atmosfæren i Jupiter er massiv og strekker seg mye dypere enn vi tidligere hadde forventet. Studien er foretatt av Yohai Kaspi og hans kolleger ved Weizmann Institute of Science i Rehovot. En raffinert måling av Jupiter's ujevn tyngdekraftsfelt gjorde det mulig å beregne dybden av jetstrømmene på 3.000 kilometer (rundt 2.000 miles). Undersøkelse fant ut at Jupiters kryssende øst-vest-jetstrømmer faktisk trenger tusenvis av kilometer under de synlige skyetoppene, skriver Israel Hayom. Ved å bedre forstå disse sterke jetstrømmene og tyngdekraftsfeltet, sier Kaspi at forskere bedre kan dechifisere kjernen i Jupiter. «En lignende situasjon kan forekomme ved andre store gassplaneter som Saturn, hvor atmosfæren kan være enda dypere enn Jupiter,» sier han. Jonathan Fortney fra University of California, Santa Cruz, som ikke var involvert i undersøkelsen, kaller de israelske forskernes funn "ekstremt robust" og sier til Israel Hayom at de viser "høy presisjonsmåling av planetens gravitasjonsfelt og kan brukes til å svare på spørsmål om dyp planetarisk dynamikk ."  

En studie i denne ukens Journal Nature viser at atmosfæren i Jupiter er massiv og strekker seg mye dypere enn vi tidligere hadde forventet. Studien er foretatt av Yohai Kaspi og hans kolleger ved Weizmann Institute of Science i Rehovot. En raffinert måling av Jupiter’s ujevn tyngdekraftsfelt gjorde det mulig å beregne dybden av jetstrømmene på 3.000 kilometer (rundt 2.000 miles).

Undersøkelse fant ut at Jupiters kryssende øst-vest-jetstrømmer faktisk trenger tusenvis av kilometer under de synlige skyetoppene, skriver Israel Hayom.

Ved å bedre forstå disse sterke jetstrømmene og tyngdekraftsfeltet, sier Kaspi at forskere bedre kan dechifisere kjernen i Jupiter. «En lignende situasjon kan forekomme ved andre store gassplaneter som Saturn, hvor atmosfæren kan være enda dypere enn Jupiter,» sier han.

Jonathan Fortney fra University of California, Santa Cruz, som ikke var involvert i undersøkelsen, kaller de israelske forskernes funn “ekstremt robust” og sier til Israel Hayom at de viser “høy presisjonsmåling av planetens gravitasjonsfelt og kan brukes til å svare på spørsmål om dyp planetarisk dynamikk .”