Den saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman møtte senior israelske embetsmenn under sitt besøk i Egypt tidligere denne uken , skriver den arabiske London-baserte avisen Al-Araby Al-Jadeed. Avisen skriver at møtet fokuserte på normalisering av båndene mellom Israel og Saudi-Arabia, og i stor grad på økonomi. Saudi Arabia planlegger et førsteklasses eiendomsprosjekt som sponses av saudiene i Akababukten. Kronprins Mohammed annonserte først planen for den 26.500 kvadratkilometer store sonen på en internasjonal investeringskonferanse i Riyadh i oktober i fjor. Tjenestemenn sier at offentlige og private investeringer i området forventes å nå 500 milliarder dollar. Mega-byen er tenkt bygget på Saudi-territoriet på den østlige kysten av Rødehavet nær grensen til Jordan, og kobles til Egypt over gulfen via en bro som går gjennom øya Tiran. På møtet mellom den saudiske kronprinsen og israelske tjenestemenn ble det fastslått at Israel skal bli en del av prosjektet, fremkommer det fra kildene til Al-Araby Al-Jadeed. lys av den delte sjøgrensen mellom Saudi-Arabia, Egypt, Jordan og Israel, er det nødvendig å etablere et internasjonalt rammeverk for å inkludere Israel i Saudi-prosjektet, skriver avisen.

Den saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman møtte senior israelske embetsmenn under sitt besøk i Egypt tidligere denne uken , skriver den arabiske London-baserte avisen Al-Araby Al-Jadeed. Avisen skriver at møtet fokuserte på normalisering av båndene mellom Israel og Saudi-Arabia, og i stor grad på økonomi.

Saudi Arabia planlegger et førsteklasses eiendomsprosjekt som sponses av saudiene i Akababukten. Kronprins Mohammed annonserte først planen for den 26.500 kvadratkilometer store sonen på en internasjonal investeringskonferanse i Riyadh i oktober i fjor. Tjenestemenn sier at offentlige og private investeringer i området forventes å nå 500 milliarder dollar. Mega-byen er tenkt bygget på Saudi-territoriet på den østlige kysten av Rødehavet nær grensen til Jordan, og kobles til Egypt over gulfen via en bro som går gjennom øya Tiran.

På møtet mellom den saudiske kronprinsen og israelske tjenestemenn ble det fastslått at Israel skal bli en del av prosjektet, fremkommer det fra kildene til Al-Araby Al-Jadeed. lys av den delte sjøgrensen mellom Saudi-Arabia, Egypt, Jordan og Israel, er det nødvendig å etablere et internasjonalt rammeverk for å inkludere Israel i Saudi-prosjektet, skriver avisen.