Den israelsk produserte app-en «augmented-reality (AR) app», opprinnelig laget for spillet AC-racing for droneentusiaster, brukes nå av mer enn et dusin brann- og politiavdelinger i USA, samt United Hatzalah-nødhjelpsnettverket i Israel, skriver Israel21c. Da orkanen Irma traff Florida Keys i september 2017, hjalp den nye første respons-appen fra det israelsk-amerikanske selskapet Edgybees til å identifisere nødanrop i oversvømmede områder. Da brannene slo ned i Nord-California en måned senere, styrte appen brannmenn fra fare. Appen orienterer redningsmenn i forvirrende miljøer og hjelper dem med å spore raskt utviklende situasjoner. Patentanmeldte algoritmer samler sanntidsdata fra hurtigflyttende kameraer som er montert på droner eller biler slik at tredimensjonale elementer som gatekart, kraftledninger, infrastruktur og nødsignaler lagres over livevideo. Det hele startet i 2016, da den israelske faren Adam Scott Kaplan - en tidligere leder av vellykkede teknologibedrifter som Xennex, Athoc, Digital Guardian og Tonian kjøpte en DJI drone og begynte å filme datterens sjøsurfing," forklarer Kaplan til ISRAEL21c. Når en drone treffer et tre vinner treet og dronen kan bli ødelagt. Han diskuterte det med en venn som er spesialist på området og de bestemt seg for å utvikle et dronespill som ble sluppet på markedet i mai i fjor. Som det første AR-spillet for DJI-drone-brukere, var Drone Prix AR en hit, spesielt med nye dronepiloter som ønsker å mestre sine ferdigheter på en morsom, trygg og innbydende måte, skriver Israel21c. Amerikanske myndigheter innen brann- og politiavdelinger oppdaget at spillets app kunne utvikles til å brukes i det virkelige liv, og ba selskapet Edgybees om å tilpasse teknologien til virkelige miljøer. "Over 1000 politi-avdelinger i USA bruker nå droner i stedet for helikoptre," sier Kaplan. Men dronen manglet en teknologi for sanntids kartlegging over video, og dette var akkurat hva Edgybees kunne tilby. Akkurat da selskapet begynte å teste appen med flere politi- og brannvesener, rammet orkansesongen Florida. "Vi ble spurt om programvaren vår kunne hjelpe, så vi måtte jobbe 24/7 for å få det i gang," sier Kaplan. "Vi hadde kartene som fungerte offline fordi de ikke hadde mobiltelefondekning."

Den israelsk produserte app-en «augmented-reality (AR) app», opprinnelig laget for spillet AC-racing for droneentusiaster, brukes nå av mer enn et dusin brann- og politiavdelinger i USA, samt United Hatzalah-nødhjelpsnettverket i Israel, skriver Israel21c.

Da orkanen Irma traff Florida Keys i september 2017, hjalp den nye første respons-appen fra det israelsk-amerikanske selskapet Edgybees til å identifisere nødanrop i oversvømmede områder. Da brannene slo ned i Nord-California en måned senere, styrte appen brannmenn fra fare.

Appen orienterer redningsmenn i forvirrende miljøer og hjelper dem med å spore raskt utviklende situasjoner. Patentanmeldte algoritmer samler sanntidsdata fra hurtigflyttende kameraer som er montert på droner eller biler slik at tredimensjonale elementer som gatekart, kraftledninger, infrastruktur og nødsignaler lagres over livevideo.

Det hele startet i 2016, da den israelske faren Adam Scott Kaplan – en tidligere leder av vellykkede teknologibedrifter som Xennex, Athoc, Digital Guardian og Tonian kjøpte en DJI drone og begynte å filme datterens sjøsurfing,” forklarer Kaplan til ISRAEL21c. Når en drone treffer et tre vinner treet og dronen kan bli ødelagt. Han diskuterte det med en venn som er spesialist på området og de bestemt seg for å utvikle et dronespill som ble sluppet på markedet i mai i fjor.

Som det første AR-spillet for DJI-drone-brukere, var Drone Prix AR en hit, spesielt med nye dronepiloter som ønsker å mestre sine ferdigheter på en morsom, trygg og innbydende måte, skriver Israel21c.

Amerikanske myndigheter innen brann- og politiavdelinger oppdaget at spillets app kunne utvikles til å brukes i det virkelige liv, og ba selskapet Edgybees om å tilpasse teknologien til virkelige miljøer. “Over 1000 politi-avdelinger i USA bruker nå droner i stedet for helikoptre,” sier Kaplan. Men dronen manglet en teknologi for sanntids kartlegging over video, og dette var akkurat hva Edgybees kunne tilby.

Akkurat da selskapet begynte å teste appen med flere politi- og brannvesener, rammet orkansesongen Florida. “Vi ble spurt om programvaren vår kunne hjelpe, så vi måtte jobbe 24/7 for å få det i gang,” sier Kaplan. “Vi hadde kartene som fungerte offline fordi de ikke hadde mobiltelefondekning.”