Barry Grossman er direktør for Institutt for internasjonal handel på den britiske ambassaden i Israel. Han mener israelerne kan få mange fordeler av at Storbritannia går ut av EU. Kanskje den største nyheten for Israel er en ny frihandelsavtale mellom Storbritannia og Israel, som allerede forhandles mellom de to regjeringer, mener han.  For tiden er handel mellom Storbritannia og Israel styrt av en assosieringsavtale mellom EU og Israel. Når Storbritannia forlater EU i mars 2019, vil det ikke være tilfelle, og de to landene vil være fri til å bestemme den beste avtalen for seg selv, skriver han i en artikkel i Ynet News. Helt siden den britiske folkeavstemningen har den britiske regjeringen erklært at Israel er et av de prioriterte markedene. Storbritannia er allerede Israels nest største handelspartner i verden, og den årlige handel mellom de to landene er verdt over 7 milliarder dollar. Storbritannia er opptatt av å holde denne veksten i handel, så siden mars 2017 har de to landene forhandlet om en ny frihandelsavtale. En slik avtale vil åpne opp det britiske markedet for mer israelsk eksport, både i varer og tjenester, og gi et stort bidrag til Israels økonomi; og det vil også medføre en økning i britisk interesse på det israelske markedet og gi den israelske forbrukeren et bredere utvalg av produktvalg, fremholder Grossman. I tillegg kommer andre fordeler for Israel: Storbritannia har for en stund vært et av de mest populære feriedestinasjonene for israelere, sikkert for turistattraksjonene, men spesielt for shopping, mener Grossman. Nå, med Sterlings valutakurs som gir 15% mer for Shekel (kompensert til pre-referendum valutakurser), har Storbritannia blitt et paradis for shoppere. Fra mote til elektronikk er varene på Londons Oxford Street nå rimeligere for de hundretusenvis av israelere som besøker Storbritannia årlig. Antall ukentlige flyvninger mellom Israel og Storbritannia er økende, noe som gjør Storbritannia enda mer tilgjengelig. For noen uker siden signerte Storbritannia og Israel en ny luftfartsavtale som sikrer at hyppige lufttrafikken mellom dem. Men man trenger ikke reise fysisk til Storbritannia for å handle. direktør for Institutt for internasjonal handel på den britiske ambassaden i Israel viser til et voksende online shopping-marked.   Storbritannia har tiltrukket seg betydelige investeringer i eiendomsmarkedet de siste årene. Med nedgangen i Sterlings verdi siden folkeavstemningen, er eiendomsmegling nå billigere for den utenlandske investoren og gir attraktive muligheter for israelske investorer som ser etter både kapitalvekst og høy avkastning, skriver Grossman. Storbritannia er den sjette største økonomien i verden, og tilbyr enorme muligheter for oversjøiske firmaer som ønsker å etablere operasjoner eller investere i infrastruktur og regenereringsprosjekter. I året etter folkeavstemningen investerte israelske finansinstitusjoner over 700 millioner shekel i slike prosjekter i Storbritannia. Selv før Brexit var på bordet var det UK en av de enkleste stedene i Europa for å opprette en bedrift - med så lite som 24 timer å registrere en ny bedrift. Tempoet i hvilke israelske bedrifter er opprettet i Storbritannia er økt i året etter folkeavstemningen - 32 bedrifter sammenlignet med 25 i tolv måneder før.  Hundrevis av israelske forretningsfolk har ifølge Grossman deltatt i Brexit-relaterte arrangementer organisert av den britiske ambassaden, der de lærer om hva det vil bety å jobbe med Storbritannia i de kommende årene. Mange flere slike arrangementer er planlagt. Siden Brexit-folkeavstemningen har det vært en økning i antall britiske selskaper som ønsker å eksportere sine varer og i antall britiske selskaper som ser på andre markeder enn de tradisjonelle europeiske markedene. Det er unødvendig å si at Israel, med sin utviklede økonomi, er et potensielt reisemål for mange av disse selskapene, skriver Grossman, som viser til stor interesse fra selskaper som Marks & Spencer, Rolls-Royce, Topshop og Royal Bank of Scotland. «De er alle på jakt etter nye forretningsmuligheter i Israel,» skriver han.

Barry Grossman er direktør for Institutt for internasjonal handel på den britiske ambassaden i Israel. Han mener israelerne kan få mange fordeler av at Storbritannia går ut av EU. Kanskje den største nyheten for Israel er en ny frihandelsavtale mellom Storbritannia og Israel, som allerede forhandles mellom de to regjeringer, mener han.

 For tiden er handel mellom Storbritannia og Israel styrt av en assosieringsavtale mellom EU og Israel. Når Storbritannia forlater EU i mars 2019, vil det ikke være tilfelle, og de to landene vil være fri til å bestemme den beste avtalen for seg selv, skriver han i en artikkel i Ynet News.

Helt siden den britiske folkeavstemningen har den britiske regjeringen erklært at Israel er et av de prioriterte markedene. Storbritannia er allerede Israels nest største handelspartner i verden, og den årlige handel mellom de to landene er verdt over 7 milliarder dollar.

Storbritannia er opptatt av å holde denne veksten i handel, så siden mars 2017 har de to landene forhandlet om en ny frihandelsavtale. En slik avtale vil åpne opp det britiske markedet for mer israelsk eksport, både i varer og tjenester, og gi et stort bidrag til Israels økonomi; og det vil også medføre en økning i britisk interesse på det israelske markedet og gi den israelske forbrukeren et bredere utvalg av produktvalg, fremholder Grossman.

I tillegg kommer andre fordeler for Israel: Storbritannia har for en stund vært et av de mest populære feriedestinasjonene for israelere, sikkert for turistattraksjonene, men spesielt for shopping, mener Grossman. Nå, med Sterlings valutakurs som gir 15% mer for Shekel (kompensert til pre-referendum valutakurser), har Storbritannia blitt et paradis for shoppere. Fra mote til elektronikk er varene på Londons Oxford Street nå rimeligere for de hundretusenvis av israelere som besøker Storbritannia årlig.

Antall ukentlige flyvninger mellom Israel og Storbritannia er økende, noe som gjør Storbritannia enda mer tilgjengelig. For noen uker siden signerte Storbritannia og Israel en ny luftfartsavtale som sikrer at hyppige lufttrafikken mellom dem. Men man trenger ikke reise fysisk til Storbritannia for å handle. direktør for Institutt for internasjonal handel på den britiske ambassaden i Israel viser til et voksende online shopping-marked.  

Storbritannia har tiltrukket seg betydelige investeringer i eiendomsmarkedet de siste årene. Med nedgangen i Sterlings verdi siden folkeavstemningen, er eiendomsmegling nå billigere for den utenlandske investoren og gir attraktive muligheter for israelske investorer som ser etter både kapitalvekst og høy avkastning, skriver Grossman.

Storbritannia er den sjette største økonomien i verden, og tilbyr enorme muligheter for oversjøiske firmaer som ønsker å etablere operasjoner eller investere i infrastruktur og regenereringsprosjekter. I året etter folkeavstemningen investerte israelske finansinstitusjoner over 700 millioner shekel i slike prosjekter i Storbritannia.

Selv før Brexit var på bordet var det UK en av de enkleste stedene i Europa for å opprette en bedrift – med så lite som 24 timer å registrere en ny bedrift. Tempoet i hvilke israelske bedrifter er opprettet i Storbritannia er økt i året etter folkeavstemningen – 32 bedrifter sammenlignet med 25 i tolv måneder før.

 Hundrevis av israelske forretningsfolk har ifølge Grossman deltatt i Brexit-relaterte arrangementer organisert av den britiske ambassaden, der de lærer om hva det vil bety å jobbe med Storbritannia i de kommende årene. Mange flere slike arrangementer er planlagt.

Siden Brexit-folkeavstemningen har det vært en økning i antall britiske selskaper som ønsker å eksportere sine varer og i antall britiske selskaper som ser på andre markeder enn de tradisjonelle europeiske markedene. Det er unødvendig å si at Israel, med sin utviklede økonomi, er et potensielt reisemål for mange av disse selskapene, skriver Grossman, som viser til stor interesse fra selskaper som Marks & Spencer, Rolls-Royce, Topshop og Royal Bank of Scotland. «De er alle på jakt etter nye forretningsmuligheter i Israel,» skriver han.