Billy Graham var kanskje verdens best kjente, fremste og mest anerkjente evangeliske kristne evangelist i det forrige århundre. Han kjempet mot rasediskriminering og kommunisme, og arbeidet hardt for et godt forhold mellom jøder og kristne. Han var en sterk støttespiller for Israel. I går døde han 99 år gammel. Nå hylles han av amerikanske og israelske jødiske ledere. Etter seks dagers krigen i 1967 talte pastor Graham om hans støtte til det jødiske folk i et intervju, og sa ifølge Breaking Israel News: "Jødene er Guds utvalgte folk. Vi kan ikke plassere oss i opposisjon til Israel uten skade for oss selv. " Rabbi Yechiel Eckstein, grunnlegger og president for det internasjonale fellesskapet for kristne og jøder, jobbet med pastoren og hans institusjoner i over tretti år og deler rosende ord om Graham. "Han var sterkt engasjert i sin kristne tro, men samtidig var han tolerant og elsket de som ikke delte sin tro," sier han til Breaking Israel News. "Alle respekterte ham og verdsatt ham, inkludert jøder. Det er ingen i dag som overstiger barrierer og forener mennesker av tro og overbevisning så vel som han gjorde. " "Grahams innflytelse bidro til å starte de aller første dialogene i historien mellom evangelier og jøder," sier Eckstein. "Uten hans tilstedeværelse tviler jeg på at jødisk-kristne relasjoner vil være der de er i dag. Han hadde dype og kraftige kristne overbevisninger, men han var åpen og respektfull for jødene og jødedommen." "Han var en av de første kristne som støttet den israelske staten og oppfordrer sine etterfølgere til å stå sammen med Israel til enhver tid," fortsetter Eckstein. "Han var foran sin tid og satte mønsteret for det som senere ble kristen zionisme." Rabbi Shlomo Riskin, Efri-rabbin fra Efrat og grunnleggeren av Senter for jødisk-kristen forståelse og samarbeid (CJCUC), sørger også. "Pastor Graham var en praktfull predikant som elsket Gamle Testamentet. Han var en oppriktig og sann venn av det jødiske folk med stor beundring for Israel. Han hadde tro på at det var det lovede landet for det jødiske folket og vil være det for alltid. Graham trodde virkelig på kristne og jøder som arbeider sammen for å bringe fred og frelse til verden." Josh Reinstein, president for srael Allies Foundation og direktør for Knesset Christian Allies Caucus, roser Billy Graham som et lys for fremtidige generasjoner. "Pastor Graham var en kjære venn av Israel," sier han. "Vi kan bare håpe at den nye generasjonen av pastorer tar sitt eksempel i å stå for den jødiske staten og dens folk." Billy Graham, var syk med Parkinsons sykdom og døde ved sitt hjem i Montreat, N.C.  

Billy Graham var kanskje verdens best kjente, fremste og mest anerkjente evangeliske kristne evangelist i det forrige århundre. Han kjempet mot rasediskriminering og kommunisme, og arbeidet hardt for et godt forhold mellom jøder og kristne. Han var en sterk støttespiller for Israel. I går døde han 99 år gammel. Nå hylles han av amerikanske og israelske jødiske ledere.

Etter seks dagers krigen i 1967 talte pastor Graham om hans støtte til det jødiske folk i et intervju, og sa ifølge Breaking Israel News: “Jødene er Guds utvalgte folk. Vi kan ikke plassere oss i opposisjon til Israel uten skade for oss selv. “

Rabbi Yechiel Eckstein, grunnlegger og president for det internasjonale fellesskapet for kristne og jøder, jobbet med pastoren og hans institusjoner i over tretti år og deler rosende ord om Graham. “Han var sterkt engasjert i sin kristne tro, men samtidig var han tolerant og elsket de som ikke delte sin tro,” sier han til Breaking Israel News. “Alle respekterte ham og verdsatt ham, inkludert jøder. Det er ingen i dag som overstiger barrierer og forener mennesker av tro og overbevisning så vel som han gjorde. “

“Grahams innflytelse bidro til å starte de aller første dialogene i historien mellom evangelier og jøder,” sier Eckstein. “Uten hans tilstedeværelse tviler jeg på at jødisk-kristne relasjoner vil være der de er i dag. Han hadde dype og kraftige kristne overbevisninger, men han var åpen og respektfull for jødene og jødedommen.”

“Han var en av de første kristne som støttet den israelske staten og oppfordrer sine etterfølgere til å stå sammen med Israel til enhver tid,” fortsetter Eckstein. “Han var foran sin tid og satte mønsteret for det som senere ble kristen zionisme.”

Rabbi Shlomo Riskin, Efri-rabbin fra Efrat og grunnleggeren av Senter for jødisk-kristen forståelse og samarbeid (CJCUC), sørger også. “Pastor Graham var en praktfull predikant som elsket Gamle Testamentet. Han var en oppriktig og sann venn av det jødiske folk med stor beundring for Israel. Han hadde tro på at det var det lovede landet for det jødiske folket og vil være det for alltid. Graham trodde virkelig på kristne og jøder som arbeider sammen for å bringe fred og frelse til verden.”

Josh Reinstein, president for srael Allies Foundation og direktør for Knesset Christian Allies Caucus, roser Billy Graham som et lys for fremtidige generasjoner.

“Pastor Graham var en kjære venn av Israel,” sier han. “Vi kan bare håpe at den nye generasjonen av pastorer tar sitt eksempel i å stå for den jødiske staten og dens folk.”

Billy Graham, var syk med Parkinsons sykdom og døde ved sitt hjem i Montreat, N.C.