Israel – en apartheidstat? Vinneren av den israelske versjonen av X-faktor ble i år den 17 år gamle israelske tenåringen Eden Alene fra Jerusalem. Hun er etiopisk jøde, født i Israel og oppdratt av sin ortodokse jødiske enslige mor, skriver JTA. Som vinner av sangkonkurransen har hun fått en platekontrakt som premie.    Eden Alene mener det er viktig at jøder og arabere har kontakt med hverandre, og håper dessuten på større aksept for hennes samfunn. Eden Alene sang "Human" av Christina Perri i hennes endelige forestilling. Hun sang også "Hall of Fame" i en duett med Israels rapper Subliminal. Under hennes audition i oktober sjokkerte Ales versjon av "Stone Cold" dommerne. Hun sa den gangen at drømmen hennes er å synge en duett med hennes idol, Beyonce. Alene forlot sin religiøse overbevisning fra barndomshjemmet mens hun gikk på middelskolen og byttet til en prestisjetunge sekulær skole for å ta sin videregående utdanning. Hun sier at hun respekterer sabbaten når hun er hjemme hos sin mor, og at moren respekterer hennes beslutninger. Alene sier til Israel Hayom at hun håper hennes deltakelse i konkurransen vil bidra til at folk tenker mer positivt om det etiopiske samfunnet.  

Israel – en apartheidstat? Vinneren av den israelske versjonen av X-faktor ble i år den 17 år gamle israelske tenåringen Eden Alene fra Jerusalem. Hun er etiopisk jøde, født i Israel og oppdratt av sin ortodokse jødiske enslige mor, skriver JTA. Som vinner av sangkonkurransen har hun fått en platekontrakt som premie.   

Eden Alene mener det er viktig at jøder og arabere har kontakt med hverandre, og håper dessuten på større aksept for hennes samfunn. Eden Alene sang “Human” av Christina Perri i hennes endelige forestilling. Hun sang også “Hall of Fame” i en duett med Israels rapper Subliminal.

Under hennes audition i oktober sjokkerte Ales versjon av “Stone Cold” dommerne. Hun sa den gangen at drømmen hennes er å synge en duett med hennes idol, Beyonce.

Alene forlot sin religiøse overbevisning fra barndomshjemmet mens hun gikk på middelskolen og byttet til en prestisjetunge sekulær skole for å ta sin videregående utdanning. Hun sier at hun respekterer sabbaten når hun er hjemme hos sin mor, og at moren respekterer hennes beslutninger.

Alene sier til Israel Hayom at hun håper hennes deltakelse i konkurransen vil bidra til at folk tenker mer positivt om det etiopiske samfunnet.