Det israelske forsvarsdepartementet testet i natt til i dag Arrow 3 langdistanse missil. Arrow 3 er designet for å fange ballistiske missiler utenfor atmosfæren. Det er en del av Israels luftforsvar, som blant annet inkluderer Iron Dome, designet for å fange opp og ødelegge kortdistanse-raketter og artilleriskjell og Davids slynge, som teller medium-til lang rekkevidde raketter, skriver Israel Hayom. Testen ble overvåket av representanter fra forsvarsdepartementet, Israel Aerospace Industries, Israels luftvåpen og det amerikanske missilforsvarsbyrået.  I en uttalelse fra det israelske forsvarsdepartementet heter det at testen ble gjennomført fra en flybase i sentral-Israel og "utførte sitt oppdrag med hell." Lanseringen "utgjør en viktig milepæl i Israels operative evne til å forsvare seg mot eksisterende og fremtidige trusler," heter det i uttalelsen. "Testen vi gjennomførte var svært komplisert. En analyse av resultatene viser at missilet gjorde det vi ønsket den skulle gjøre," sier direktør Boaz Levy i Aerospace Industries Missiler og Space Group. "Arrow 3 er utformet for å fange opp mål utenfor atmosfæren. Den ble lansert mot et mål som simulerer en fremtidig trussel mot Israel." Raketten utførte hver eneste oppgave som ble forventet av den. "Vi er veldig fornøyd med resultatene," understreker han. Se mer om Arrow3 her  

Det israelske forsvarsdepartementet testet i natt til i dag Arrow 3 langdistanse missil. Arrow 3 er designet for å fange ballistiske missiler utenfor atmosfæren. Det er en del av Israels luftforsvar, som blant annet inkluderer Iron Dome, designet for å fange opp og ødelegge kortdistanse-raketter og artilleriskjell og Davids slynge, som teller medium-til lang rekkevidde raketter, skriver Israel Hayom.

Testen ble overvåket av representanter fra forsvarsdepartementet, Israel Aerospace Industries, Israels luftvåpen og det amerikanske missilforsvarsbyrået.  I en uttalelse fra det israelske forsvarsdepartementet heter det at testen ble gjennomført fra en flybase i sentral-Israel og “utførte sitt oppdrag med hell.” Lanseringen “utgjør en viktig milepæl i Israels operative evne til å forsvare seg mot eksisterende og fremtidige trusler,” heter det i uttalelsen.

“Testen vi gjennomførte var svært komplisert. En analyse av resultatene viser at missilet gjorde det vi ønsket den skulle gjøre,” sier direktør Boaz Levy i Aerospace Industries Missiler og Space Group.

“Arrow 3 er utformet for å fange opp mål utenfor atmosfæren. Den ble lansert mot et mål som simulerer en fremtidig trussel mot Israel.” Raketten utførte hver eneste oppgave som ble forventet av den. “Vi er veldig fornøyd med resultatene,” understreker han.

Se mer om Arrow3 her