Det engelske tidligere Beatles-medlemmet Paul McCartney er tildelt den prestisjefylte Wolfprisen. Wolf Prize er en pris som siden 1978 er tildelt forskere og kunstnere av Wolf Foundation i Israel. Den tildeles mennesker som har fortjenester for menneskehetens beste og vennskapelige forbindelser mellom folkene. Prisen ble etablert av Ricardo Wolf (1887–1981), en tyskfødt oppfinner, som også var Cubas ambassadør i Israel. Wolfprisen blir delt ut i seks disipliner, hver med 100 000 amerikanske dollar i premiepenger. I fysikk og kjemi regnes den som en av de mest anerkjente prisene i verden etter Nobelprisen. I år hedres Paul McCartney sammen med forskere fra USA, Japan og Storbritannia, blant andre land, skriver Israel Hayom. The Wolf Foundation sier at McCartney "er en av de største «songwriters of all time." Ungarsk Adam Fischer blir også anerkjent for musikk. Stiftelsen kalte ham "en inspirerende leder og veltalende forsvarer av menneskerettigheter." En talsmann for den israelske presidenten Reuven Rivlin sier i en pressemelding at McCartney og de andre mottakerne forventes å ankomme i Israel for prisutdelingen og en rekke relaterte hendelser i slutten av mai.

Det engelske tidligere Beatles-medlemmet Paul McCartney er tildelt den prestisjefylte Wolfprisen. Wolf Prize er en pris som siden 1978 er tildelt forskere og kunstnere av Wolf Foundation i Israel. Den tildeles mennesker som har fortjenester for menneskehetens beste og vennskapelige forbindelser mellom folkene.

Prisen ble etablert av Ricardo Wolf (1887–1981), en tyskfødt oppfinner, som også var Cubas ambassadør i Israel. Wolfprisen blir delt ut i seks disipliner, hver med 100 000 amerikanske dollar i premiepenger. I fysikk og kjemi regnes den som en av de mest anerkjente prisene i verden etter Nobelprisen.

I år hedres Paul McCartney sammen med forskere fra USA, Japan og Storbritannia, blant andre land, skriver Israel Hayom. The Wolf Foundation sier at McCartney “er en av de største «songwriters of all time.” Ungarsk Adam Fischer blir også anerkjent for musikk. Stiftelsen kalte ham “en inspirerende leder og veltalende forsvarer av menneskerettigheter.”

En talsmann for den israelske presidenten Reuven Rivlin sier i en pressemelding at McCartney og de andre mottakerne forventes å ankomme i Israel for prisutdelingen og en rekke relaterte hendelser i slutten av mai.