Den israelske landbruksgruppen Yakhin har knytter seg sammen med Tech for Good, en ideell organisasjon som fremmer bruken av teknologi for sosiale og miljømessige årsaker, for å sette opp en akselerator for å bistå landbruksgründere, skriver The Times of Israel. Tanken er å bidra til å utvikle nye løsninger som har potensial til å forandre landbruket i Israel og over hele verden. Den nye akseleratoren, kalt Yakhin Impact, vil gi utvalgte oppstartsfirma tilgang til landbrukseksperter, agronomer, teknikere og markedsførere, samt landbruk, juridisk og finansiell rådgivning, og introduksjon til israelske og utenlandske investorer, sier de to organisasjonene i en felles uttalelse. Tanken er å knytte de israelske oppstartfirmaene med innflytelsesrike investorer over hele verden, ettersom de søker ideer og løsninger for å håndtere matknapphet og miljøkvalitet på jorden, heter det i uttalelsen. "Vi ser en økende etterspørsel etter nye, kreative landbruksløsninger som gjør mat generelt og sunn mat spesielt tilgjengelig over hele verden," sier Omri Boral, medgrunnlegger og meddirektør for Tech for Good til The Times of Israel. "Vi tror at israelske teknologer kan oppfylle denne etterspørselen." «Samarbeidet med Yakhin vil resultere i entreprenører med store kunnskaper som vil muliggjøre veksten av entreprenørene og "de positive sosiale og miljømessige konsekvensene de oppretter rundt om i verden," heter det videre. Med en prognose på på rundt 10 milliarder mennesker i verden innen 2050, vil den generelle etterspørselen etter mat øke kraftig, og beslutningstakere, bønder og investorer ser etter nye landbruksteknologier for å produsere bedre og mer motstandsdyktige avlinger og forbedre helsen til eksisterende råvarer, skriver Times of Israel. Det er mer enn 460 aktive israelske landbruksselskaper som opererer i Israel i dag, hvorav over 25% er grunnlagt de siste fem årene, og 50 % ble grunnlagt de siste 10 årene. Yakhin ble grunnlagt i 1927 og er en av de eldste landbruksgruppene i Israel og har i løpet av flere tiår dyrket tusenvis av hektar land, introduserer nye produktstammer og bruker avansert landbruksteknologi. Tech for Good er en internasjonal organisasjon som hjelper entreprenører med å løse sosiale og miljømessige problemer, samtidig som man gjør fortjeneste fra aktiviteten. Tech for Good tilbyr utvalgte opplæringsprogrammer, eksperter, tilgang til kapital og potensielle strategiske partnere, samt tilgang til Tech for Good internasjonale nettverk.

Den israelske landbruksgruppen Yakhin har knytter seg sammen med Tech for Good, en ideell organisasjon som fremmer bruken av teknologi for sosiale og miljømessige årsaker, for å sette opp en akselerator for å bistå landbruksgründere, skriver The Times of Israel.

Tanken er å bidra til å utvikle nye løsninger som har potensial til å forandre landbruket i Israel og over hele verden. Den nye akseleratoren, kalt Yakhin Impact, vil gi utvalgte oppstartsfirma tilgang til landbrukseksperter, agronomer, teknikere og markedsførere, samt landbruk, juridisk og finansiell rådgivning, og introduksjon til israelske og utenlandske investorer, sier de to organisasjonene i en felles uttalelse.

Tanken er å knytte de israelske oppstartfirmaene med innflytelsesrike investorer over hele verden, ettersom de søker ideer og løsninger for å håndtere matknapphet og miljøkvalitet på jorden, heter det i uttalelsen.

“Vi ser en økende etterspørsel etter nye, kreative landbruksløsninger som gjør mat generelt og sunn mat spesielt tilgjengelig over hele verden,” sier Omri Boral, medgrunnlegger og meddirektør for Tech for Good til The Times of Israel. “Vi tror at israelske teknologer kan oppfylle denne etterspørselen.”

«Samarbeidet med Yakhin vil resultere i entreprenører med store kunnskaper som vil muliggjøre veksten av entreprenørene og “de positive sosiale og miljømessige konsekvensene de oppretter rundt om i verden,” heter det videre.

Med en prognose på på rundt 10 milliarder mennesker i verden innen 2050, vil den generelle etterspørselen etter mat øke kraftig, og beslutningstakere, bønder og investorer ser etter nye landbruksteknologier for å produsere bedre og mer motstandsdyktige avlinger og forbedre helsen til eksisterende råvarer, skriver Times of Israel.

Det er mer enn 460 aktive israelske landbruksselskaper som opererer i Israel i dag, hvorav over 25% er grunnlagt de siste fem årene, og 50 % ble grunnlagt de siste 10 årene.

Yakhin ble grunnlagt i 1927 og er en av de eldste landbruksgruppene i Israel og har i løpet av flere tiår dyrket tusenvis av hektar land, introduserer nye produktstammer og bruker avansert landbruksteknologi.

Tech for Good er en internasjonal organisasjon som hjelper entreprenører med å løse sosiale og miljømessige problemer, samtidig som man gjør fortjeneste fra aktiviteten. Tech for Good tilbyr utvalgte opplæringsprogrammer, eksperter, tilgang til kapital og potensielle strategiske partnere, samt tilgang til Tech for Good internasjonale nettverk.