Den amerikanske milliardæren Stephen Schwarzman har gitt en stor donasjon til Israels nasjonalbibliotek, skriver Israel Hayom. Stephen Schwarzman er konsernsjef for firmaet Blackstone Group, et globalt private equity selskap etablert i 1985, og en betrodd venn av den amerikanske presidenten Donald Trump. Schwarzman sier at donasjonen på 10 millioner dollar er hans første i Israel. Den skal finansiere klasserom og utdanningsarbeid som Schwarzman håper vil fremme samarbeid og "tverrkulturelle relasjoner" mellom jøder, kristne og muslimer. Det israelske nasjonalbiblioteket har verdens største samling av jødiske tekster, samt materiale om islam og Midtøsten. Schwarzman mener at samlingen "gjør det mulig for alle forskjellige typer grupper å se ting som reflekterer deres historiske bakgrunn". Schwarzman har en estimert nettoformue på 13 milliarder dollar og fungerer som økonomisk konsulent for Trump, skriver Israel Hayom. På Forbes liste over verdens rikeste personer for 2017 var han plassert som nummer 113.

Den amerikanske milliardæren Stephen Schwarzman har gitt en stor donasjon til Israels nasjonalbibliotek, skriver Israel Hayom. Stephen Schwarzman er konsernsjef for firmaet Blackstone Group, et globalt private equity selskap etablert i 1985, og en betrodd venn av den amerikanske presidenten Donald Trump.

Schwarzman sier at donasjonen på 10 millioner dollar er hans første i Israel. Den skal finansiere klasserom og utdanningsarbeid som Schwarzman håper vil fremme samarbeid og “tverrkulturelle relasjoner” mellom jøder, kristne og muslimer. Det israelske nasjonalbiblioteket har verdens største samling av jødiske tekster, samt materiale om islam og Midtøsten.

Schwarzman mener at samlingen “gjør det mulig for alle forskjellige typer grupper å se ting som reflekterer deres historiske bakgrunn”.

Schwarzman har en estimert nettoformue på 13 milliarder dollar og fungerer som økonomisk konsulent for Trump, skriver Israel Hayom. På Forbes liste over verdens rikeste personer for 2017 var han plassert som nummer 113.