Israel er en av verdens ledende «cyber powers» mener lederen for det israelske sikkerhetsbyrået Shin Bet, Nadav Argaman. Uttalelsen kom under den nylig avholdte Cybertech 2018-konferansen i Tel Aviv, skriver Israel Hayom. Argaman fortalte at det israelske forsvaret og etterretningsorganisasjonene samfunnene bistår internasjonale etterretningstjenester på dette området. "Tjenesten har svært betydelig støtende og defensiv nettkompetanse, og i det siste året har vi forhindret cyberangrep på israelske systemer fra hele verden, sa Shin Bet-direktøren. Han sa at cybersikkerhetsfunksjonene er et "viktig verktøy" for å imøtekomme slike angrep. Ifølge Shin Bet-nettsiden er teknologi- og og cyber-avdelingen ansvarlig for å initiere, utvikle og produsere avanserte teknologiske verktøy for bruk i å samle innretningsinformasjon for å motvirke "terrorisme, spionasje og innenlands konspirering mot staten Israel og dens interesser". Shin Bet sier at omtrent en fjerdedel av deres ansatte er "teknologisk orientert".

Israel er en av verdens ledende «cyber powers» mener lederen for det israelske sikkerhetsbyrået Shin Bet, Nadav Argaman. Uttalelsen kom under den nylig avholdte Cybertech 2018-konferansen i Tel Aviv, skriver Israel Hayom. Argaman fortalte at det israelske forsvaret og etterretningsorganisasjonene samfunnene bistår internasjonale etterretningstjenester på dette området.

“Tjenesten har svært betydelig støtende og defensiv nettkompetanse, og i det siste året har vi forhindret cyberangrep på israelske systemer fra hele verden, sa Shin Bet-direktøren. Han sa at cybersikkerhetsfunksjonene er et “viktig verktøy” for å imøtekomme slike angrep.

Ifølge Shin Bet-nettsiden er teknologi- og og cyber-avdelingen ansvarlig for å initiere, utvikle og produsere avanserte teknologiske verktøy for bruk i å samle innretningsinformasjon for å motvirke “terrorisme, spionasje og innenlands konspirering mot staten Israel og dens interesser”. Shin Bet sier at omtrent en fjerdedel av deres ansatte er “teknologisk orientert”.