Israel har gjort en avtale med Kroatia om å levere europeiske land avanserte F-16-jagerfly, heter det i en informasjon fra statsministerens kontor. Avtalen er verd 500 millioner dollar, skriver Israel Hayom. Detaljer om salget ble avsluttet under et møte mellom statsminister Benjamin Netanyahu og den kroatiske statsminister Andrej Plenkovic på sidelinjen av World Economic Forum i Davos, Sveits. Avtalen innebærer salg av rundt 30 fly som har blitt pensjonert fra det israelske flyvåpenet. Salget er fortsatt underlagt vilkårene for et anbud i Kroatia og krever også amerikansk godkjenning, siden flyene ble produsert i USA "Denne utviklingen er et nytt uttrykk for de dype båndene mellom de to landene," skriver statsministerens kontor i en uttalelse. Israel og Kroatia har også gått med på å utvide samarbeidet innen økonomi, sikkerhet, vann, landbruk, akademia og turisme, heter det i uttalelsen.

Israel har gjort en avtale med Kroatia om å levere europeiske land avanserte F-16-jagerfly, heter det i en informasjon fra statsministerens kontor. Avtalen er verd 500 millioner dollar, skriver Israel Hayom. Detaljer om salget ble avsluttet under et møte mellom statsminister Benjamin Netanyahu og den kroatiske statsminister Andrej Plenkovic på sidelinjen av World Economic Forum i Davos, Sveits.

Avtalen innebærer salg av rundt 30 fly som har blitt pensjonert fra det israelske flyvåpenet. Salget er fortsatt underlagt vilkårene for et anbud i Kroatia og krever også amerikansk godkjenning, siden flyene ble produsert i USA

“Denne utviklingen er et nytt uttrykk for de dype båndene mellom de to landene,” skriver statsministerens kontor i en uttalelse. Israel og Kroatia har også gått med på å utvide samarbeidet innen økonomi, sikkerhet, vann, landbruk, akademia og turisme, heter det i uttalelsen.