Det israelske utenriksdepartementet har offentliggjort resultatene fra en undersøkelse der flere tusen respondenter bosatt i ulike arabiske land er blitt spurt om de kunne tenke seg å besøke Israel dersom de hadde fått anledning til det. 57 prosent svarte positivt, skriver Israel Hayom. Undersøkelsen ble foretatt ved at spørsmålet ble lagt ut på departementets twitter-side og lå ute i 24 timer. Det kom mengdevis med svar. Også til vanlig mottar det israelske utenriksdepartementet mange henvendelser fra arabiske land. "Vi mottar hundrevis av meldinger på daglig basis, enten som svar på innlegg vi publiserer eller i private meldinger, fra innbyggere i den arabiske verden som uttrykker et sant ønske om å besøke Israel», sier Yonatan Gonen i utenriksdepartementet til den israelske avisen. Han sier at noen av dem som kontakter utenriksdepartementet gjør det i håp om å motta medisinsk behandling eller for å finne jobb. "Vi har blant annet mottatt en forespørsel om å jobbe for utenriksdepartementet," forteller han. I følge utenriksdepartementet kommer en betydelig del av meldingene fra irakere som er interessert i å komme til Israel for å møte irakiske jøder de kjente som barn. "Jeg er iraker og jeg er interessert i å besøke Israel," skrev en Twitter-bruker i et innlegg til utenriksdepartementets arabiske Twitter-side. En annen irakisk statsborger skrev: "Jeg håper å oppfylle drømmen om å reise til Israel." En bosatt i Riyad, Saudi-Arabia, gikk så langt som å skrive, "Israel har blitt en etablert virkelighet, og det er et bedre land enn alle arabiske stater." Men som det kunne ha vært forventet, svarte også noen sint på undersøkelsen. "Hvor er Israel uansett? Vi kommer bare til Palestina, det er ikke noe som heter Israel," skrev eksempelvis en person. "Vi mottar hundrevis av meldinger på daglig basis, enten som svar på innlegg vi publiserer eller i private meldinger, fra innbyggere i den arabiske verden som uttrykker et sant ønske om å besøke Israel, sier Yonatan Gonen, leder av utenriksdepartementets arabiske- språk digital diplomati avdeling. Gonen sa at mens det var vanskelig å fortelle om innleggene var indikative for de generelle følelsene mot Israel i regionen, var nettundersøkelsen rettet mot å måle meninger fra departementets tilhenger på Twitter i den arabiske verden, samt "generere interesse og dialog. " Han sa at noen av dem som kontakter utenriksdepartementet, gjør det i håp om å motta medisinsk behandling eller å finne jobb. "Vi har selv mottatt en forespørsel om å jobbe for utenriksdepartementet," sa han. Ifølge utenriksdepartementet kommer en betydelig del av meldingene fra irakere som er interessert i å komme til Israel for å møte opp med irakiske jøder de kjente som barn.

Det israelske utenriksdepartementet har offentliggjort resultatene fra en undersøkelse der flere tusen respondenter bosatt i ulike arabiske land er blitt spurt om de kunne tenke seg å besøke Israel dersom de hadde fått anledning til det. 57 prosent svarte positivt, skriver Israel Hayom.

Undersøkelsen ble foretatt ved at spørsmålet ble lagt ut på departementets twitter-side og lå ute i 24 timer. Det kom mengdevis med svar.

Også til vanlig mottar det israelske utenriksdepartementet mange henvendelser fra arabiske land. “Vi mottar hundrevis av meldinger på daglig basis, enten som svar på innlegg vi publiserer eller i private meldinger, fra innbyggere i den arabiske verden som uttrykker et sant ønske om å besøke Israel», sier Yonatan Gonen i utenriksdepartementet til den israelske avisen.

Han sier at noen av dem som kontakter utenriksdepartementet gjør det i håp om å motta medisinsk behandling eller for å finne jobb. “Vi har blant annet mottatt en forespørsel om å jobbe for utenriksdepartementet,” forteller han. I følge utenriksdepartementet kommer en betydelig del av meldingene fra irakere som er interessert i å komme til Israel for å møte irakiske jøder de kjente som barn.

“Jeg er iraker og jeg er interessert i å besøke Israel,” skrev en Twitter-bruker i et innlegg til utenriksdepartementets arabiske Twitter-side. En annen irakisk statsborger skrev: “Jeg håper å oppfylle drømmen om å reise til Israel.” En bosatt i Riyad, Saudi-Arabia, gikk så langt som å skrive, “Israel har blitt en etablert virkelighet, og det er et bedre land enn alle arabiske stater.”

Men som det kunne ha vært forventet, svarte også noen sint på undersøkelsen. “Hvor er Israel uansett? Vi kommer bare til Palestina, det er ikke noe som heter Israel,” skrev eksempelvis en person.

“Vi mottar hundrevis av meldinger på daglig basis, enten som svar på innlegg vi publiserer eller i private meldinger, fra innbyggere i den arabiske verden som uttrykker et sant ønske om å besøke Israel, sier Yonatan Gonen, leder av utenriksdepartementets arabiske- språk digital diplomati avdeling.

Gonen sa at mens det var vanskelig å fortelle om innleggene var indikative for de generelle følelsene mot Israel i regionen, var nettundersøkelsen rettet mot å måle meninger fra departementets tilhenger på Twitter i den arabiske verden, samt “generere interesse og dialog. “

Han sa at noen av dem som kontakter utenriksdepartementet, gjør det i håp om å motta medisinsk behandling eller å finne jobb.

“Vi har selv mottatt en forespørsel om å jobbe for utenriksdepartementet,” sa han.

Ifølge utenriksdepartementet kommer en betydelig del av meldingene fra irakere som er interessert i å komme til Israel for å møte opp med irakiske jøder de kjente som barn.