Larver av den svarte soldatfluen er en bærekraftig, tilgjengelig kilde til protein og fett, og larvene spiser på avfall og gjør det til kompost. Det israelske landbruksfirmaet BioBee Biological Systems Ltd. bruker fluelarver i næringsrik mat til oppdrettsfisk, kylling og kjæledyr. Larvene til den svarte soldatfluen inneholder høye verdier av protein og fett, noe som gjør den til en ideell erstatningsproduktkilde, ifølge Shimon Steinberg, BioBees leder for forskning og utvikling, skriver Calcalist Tech. «Larvene er lette å dyrke. Den svarte soldatflyvningen legger 600-800 egg om gangen, og produksjonen har en gunstig bivirkning. Larvene spiser på avfall, og gjør det til naturlig kompost. Plassering av larver i 10 tonn matavfall vil i løpet av en uke produsere 2 tonn voksne larver og 3 tonn kompost», sier Yuval Baron, prosjektleder i BioBee, i et intervju med Calcalist. Larvene dehydreres og behandles for proteinbasert dyrefôr og fett. BioBee har nylig fullført vellykket eksperiment som gir larverbasert mat til oppdrettsørret, og utvider nå forsøket til annen oppdrettsfisk. «En tredjedel av verdens proteinbaserte dyrefôr kommer fra viltfanget fisk, og utbrudd av verdenshavene på grunn av overfiske truer denne proteinkilden», sier Steinberg til Calcalist Tech. «Flytting til insektbasert protein vil redusere avhengigheten av fisk», legger han til.    

Larver av den svarte soldatfluen er en bærekraftig, tilgjengelig kilde til protein og fett, og larvene spiser på avfall og gjør det til kompost. Det israelske landbruksfirmaet BioBee Biological Systems Ltd. bruker fluelarver i næringsrik mat til oppdrettsfisk, kylling og kjæledyr.

Larvene til den svarte soldatfluen inneholder høye verdier av protein og fett, noe som gjør den til en ideell erstatningsproduktkilde, ifølge Shimon Steinberg, BioBees leder for forskning og utvikling, skriver Calcalist Tech.

«Larvene er lette å dyrke. Den svarte soldatflyvningen legger 600-800 egg om gangen, og produksjonen har en gunstig bivirkning. Larvene spiser på avfall, og gjør det til naturlig kompost. Plassering av larver i 10 tonn matavfall vil i løpet av en uke produsere 2 tonn voksne larver og 3 tonn kompost», sier Yuval Baron, prosjektleder i BioBee, i et intervju med Calcalist.

Larvene dehydreres og behandles for proteinbasert dyrefôr og fett. BioBee har nylig fullført vellykket eksperiment som gir larverbasert mat til oppdrettsørret, og utvider nå forsøket til annen oppdrettsfisk. «En tredjedel av verdens proteinbaserte dyrefôr kommer fra viltfanget fisk, og utbrudd av verdenshavene på grunn av overfiske truer denne proteinkilden», sier Steinberg til Calcalist Tech. «Flytting til insektbasert protein vil redusere avhengigheten av fisk», legger han til.