Det israelske militæret har utviklet banebrytende teknologi som vil gjøre det mulig å ødelegge alle Hamas-terrortunneler innen utgangen av 2018, sa forsvarsminister Avigdor Lieberman søndag ifølge Israel Hayom. I helgen ødela den israelske hæren en terrortunnel som var gravd ut under Egypt, Gaza og Israel. Det var den tredje terrortunnelen som IDF har ødelagt de siste månedene. En islamisk jihad-tunnel ble blåst opp 30. oktober, og en Hamas-tunnel ble ødelagt den 9. desember. I et intervju med Hadashot-kveldsnyheter, lover Lieberman et teknologiske gjennombrudd som gjør det mulig å oppdage tunneler, men nektet å utdype det ytterligere. "Ved utgangen av 2018 vil vi ha eliminert alle Hamas angrepstunneler. Vi kan til og med klare å gjøre det tidligere, men oppgaven er å ødelegge dem alle innen årets slutt," sa Lieberman. Den israelske forsvarsministeren kritiserer Hamas for å kompromittere Kerem Shalom-grensen, der tunnelåpningen på den israelske siden av grensen ble funnet. Kerem Shalom er den eneste åpningen for varer inn til Gazastripen. Rundt 1500 lastebiler som leverer gjennomsnittlig 15 millioner tonn gods, går gjennom denne grensepasseringen daglig, noe som gjør at den er viktig for kystenklaven.  

Det israelske militæret har utviklet banebrytende teknologi som vil gjøre det mulig å ødelegge alle Hamas-terrortunneler innen utgangen av 2018, sa forsvarsminister Avigdor Lieberman søndag ifølge Israel Hayom. I helgen ødela den israelske hæren en terrortunnel som var gravd ut under Egypt, Gaza og Israel.

Det var den tredje terrortunnelen som IDF har ødelagt de siste månedene. En islamisk jihad-tunnel ble blåst opp 30. oktober, og en Hamas-tunnel ble ødelagt den 9. desember.

I et intervju med Hadashot-kveldsnyheter, lover Lieberman et teknologiske gjennombrudd som gjør det mulig å oppdage tunneler, men nektet å utdype det ytterligere.

“Ved utgangen av 2018 vil vi ha eliminert alle Hamas angrepstunneler. Vi kan til og med klare å gjøre det tidligere, men oppgaven er å ødelegge dem alle innen årets slutt,” sa Lieberman.

Den israelske forsvarsministeren kritiserer Hamas for å kompromittere Kerem Shalom-grensen, der tunnelåpningen på den israelske siden av grensen ble funnet. Kerem Shalom er den eneste åpningen for varer inn til Gazastripen. Rundt 1500 lastebiler som leverer gjennomsnittlig 15 millioner tonn gods, går gjennom denne grensepasseringen daglig, noe som gjør at den er viktig for kystenklaven.