Det kan ikke eksistere en sosialpolitikk uten en økonomisk politikk, sa den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu forrige torsdag i en tale på Globes Israel Business Conference i Jerusalem. De to kan ikke skilles, mente han.  Verdiene må skapes før de kan brukes. Han lovet å redusere skattene ytterligere, men understrekte at hovedinnsatsen fremover likevel vil være å redusere reguleringer. Han viste til at Israel har deregulert kraftig de siste årene, men lovet mer. «Når jeg snakker med mange av dere, hører jeg at dere gråter - virkelig gråte - over reguleringene i Israel. Vi vil redusere reguleringene. Jeg vil at vi skal være blant topp 10 mest avregulerte land i verden, når det gjelder konkurranse. Det er fortsatt langt unna, det vil være vanskelig, men vi kan gjøre det," sa statsministeren. Netanyahu argumenterte sterkt for hvorfor avreguleringer og skattelettelser fører til økonomisk vekst og hvorfor økonomisk vekst er viktig, blant annet for å bygge en base for sikkerhet og å utvikle teknologi. Som eksempel nevnte han det gamle Sovjetunionen som tross strålende matematikere og ingeniører ikke klarte å utvikle sine evner og utnytte landets menneskelige potensiale. Han nevnte også Kina som i mange år ble holdt tilbake av mangel på en fri økonomi. «Vi trenger det frie markedselementet. For å være i vekst trenger du et fritt marked. Regjeringens kontorister lager ikke penger. Det er firmaene som tar inn penger, bedriftene, og de må få lov til å lykkes eller mislykkes," understreket han.

Det kan ikke eksistere en sosialpolitikk uten en økonomisk politikk, sa den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu forrige torsdag i en tale på Globes Israel Business Conference i Jerusalem. De to kan ikke skilles, mente han.  Verdiene må skapes før de kan brukes.

Han lovet å redusere skattene ytterligere, men understrekte at hovedinnsatsen fremover likevel vil være å redusere reguleringer. Han viste til at Israel har deregulert kraftig de siste årene, men lovet mer.

«Når jeg snakker med mange av dere, hører jeg at dere gråter – virkelig gråte – over reguleringene i Israel. Vi vil redusere reguleringene. Jeg vil at vi skal være blant topp 10 mest avregulerte land i verden, når det gjelder konkurranse. Det er fortsatt langt unna, det vil være vanskelig, men vi kan gjøre det,” sa statsministeren.

Netanyahu argumenterte sterkt for hvorfor avreguleringer og skattelettelser fører til økonomisk vekst og hvorfor økonomisk vekst er viktig, blant annet for å bygge en base for sikkerhet og å utvikle teknologi. Som eksempel nevnte han det gamle Sovjetunionen som tross strålende matematikere og ingeniører ikke klarte å utvikle sine evner og utnytte landets menneskelige potensiale. Han nevnte også Kina som i mange år ble holdt tilbake av mangel på en fri økonomi.

«Vi trenger det frie markedselementet. For å være i vekst trenger du et fritt marked. Regjeringens kontorister lager ikke penger. Det er firmaene som tar inn penger, bedriftene, og de må få lov til å lykkes eller mislykkes,” understreket han.