Israel har fått en ny verdensrekord: I bygging av lego-tårn. Det skjedde onsdag da Tel Aviv-beboere bygget et 36 meter stort tårn av Lego-murstein, med mer enn 500.000 legoklosser, for å hedre et ungt kreftoffer fra byen. Det flerfargede "Omer Tower", er oppkalt etter den 8 år gamle Lego-fanen Omer Sayag, og ble bygget på Rabin-torget. Byggearbeidene tok mer enn to uker. Det ble brukt kraner, og tusenvis av innbyggere deltok i arbeidene for å hedre det unge kreftofferet som døde for tre år siden, skriver Israel Hayom. Det var Omers tidligere barnehagelærer som kom på ideen, og byggeklosser ble donert av innbyggere og selskaper. Noen penger ble også bevilget fra kommunen, forteller ordføreren, Ron Huldai. Det var ingen Guinness World Records-dommer på stedet for å måle "Omer Tower", noe som betyr at Tel Aviv må vente på godkjenningen inntil det er bekreftet at Tel Aviv-innbyggerne har slått den forrige rekorden på 35,05 meter, bygget i Milano i 2015.

Israel har fått en ny verdensrekord: I bygging av lego-tårn. Det skjedde onsdag da Tel Aviv-beboere bygget et 36 meter stort tårn av Lego-murstein, med mer enn 500.000 legoklosser, for å hedre et ungt kreftoffer fra byen. Det flerfargede “Omer Tower”, er oppkalt etter den 8 år gamle Lego-fanen Omer Sayag, og ble bygget på Rabin-torget.

Byggearbeidene tok mer enn to uker. Det ble brukt kraner, og tusenvis av innbyggere deltok i arbeidene for å hedre det unge kreftofferet som døde for tre år siden, skriver Israel Hayom.

Det var Omers tidligere barnehagelærer som kom på ideen, og byggeklosser ble donert av innbyggere og selskaper. Noen penger ble også bevilget fra kommunen, forteller ordføreren, Ron Huldai.

Det var ingen Guinness World Records-dommer på stedet for å måle “Omer Tower”, noe som betyr at Tel Aviv må vente på godkjenningen inntil det er bekreftet at Tel Aviv-innbyggerne har slått den forrige rekorden på 35,05 meter, bygget i Milano i 2015.