Danmarks største bank, Danske Bank, rammes nå av sin egen boomerang. Etter at banken kunngjorde at den ikke ville investere i to israelske selskaper og svartelistet forsvarsleverandørene, Aryt Industries og Elbit Systems, fra investeringer for sine kunder, har nå New Jersey bestemt seg for å ikke ha noen former for forretningsvirksomhet med den danske banken, melder Jerusalem Post. New Jersey er en av flere delstater i USA som har vedtatt lover som forbyr offentlige virksomheter å samarbeide med firmaer som boikotter Israel. New Jersey er den tredje amerikanske delstaten som forbyr statlig virksomhet med Danske Bank. Tidligere stoppet New York og Colorado å gjøre forretninger med banken på grunn av deres anti-boikottlover. Danske Bank sier til Jerusalem Post at banken ikke boikotter Israel eller israelske selskap som sådan, og at banken ikke er en del av den internasjonale boikottbevegelsen. Men i 2010 da banken kunngjorde at Elbit Systems ikke klarte å oppfylle bankens sosialt ansvarlige investeringsstandarder, ble årsaken tilskrevet firmaets virksomheter på Vestbredden og arbeidet med å sette opp sikkerhetsgjerdet som skiller Israel og den palestinske Vestbredden og har til hensikt å forhindre terrorisme. Det er forøvrig blitt rapportert at Danske Bank har inngått en kontrakt på 500 millioner euro ($ 593 millioner) med 10 iranske banker, skriver Jerusalem Post.

Danmarks største bank, Danske Bank, rammes nå av sin egen boomerang. Etter at banken kunngjorde at den ikke ville investere i to israelske selskaper og svartelistet forsvarsleverandørene, Aryt Industries og Elbit Systems, fra investeringer for sine kunder, har nå New Jersey bestemt seg for å ikke ha noen former for forretningsvirksomhet med den danske banken, melder Jerusalem Post.

New Jersey er en av flere delstater i USA som har vedtatt lover som forbyr offentlige virksomheter å samarbeide med firmaer som boikotter Israel. New Jersey er den tredje amerikanske delstaten som forbyr statlig virksomhet med Danske Bank. Tidligere stoppet New York og Colorado å gjøre forretninger med banken på grunn av deres anti-boikottlover.

Danske Bank sier til Jerusalem Post at banken ikke boikotter Israel eller israelske selskap som sådan, og at banken ikke er en del av den internasjonale boikottbevegelsen. Men i 2010 da banken kunngjorde at Elbit Systems ikke klarte å oppfylle bankens sosialt ansvarlige investeringsstandarder, ble årsaken tilskrevet firmaets virksomheter på Vestbredden og arbeidet med å sette opp sikkerhetsgjerdet som skiller Israel og den palestinske Vestbredden og har til hensikt å forhindre terrorisme.

Det er forøvrig blitt rapportert at Danske Bank har inngått en kontrakt på 500 millioner euro ($ 593 millioner) med 10 iranske banker, skriver Jerusalem Post.