Israelske sjakkspillere får ikke innreisetillatelse til Saudi Arabia der VM i lyn- og hurtigsjakk skal avvikles, fordi Israel og Saudi Arabia ikke har diplomatiske forbindelser. Det bekrefter visepresident Israel Gelfer i Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) i en e-post til nyhetsbyrået Reuters, melder NRK. Manageren til Magnus Carlsen, Espen Agderstein, synes det er trist. Opprinnelig skulle syv israelske spillere ha bedt om innreisevisum til turneringen som skal spilles i tidsrommet fra 26. til 30. desember. «Dette er ikke et verdensmesterskap hvis det er slik at sjakkspillere fra flere land blir nektet deltakelse. Hver eneste sjakkspiller bør få delta basert på meritter, ikke etter hvilket pass de har, hvor disse er utstedt eller hvilke stempler du har i passet, sier Lior Aizenberg, talsperson for det israelske sjakkforbundet.

Israelske sjakkspillere får ikke innreisetillatelse til Saudi Arabia der VM i lyn- og hurtigsjakk skal avvikles, fordi Israel og Saudi Arabia ikke har diplomatiske forbindelser. Det bekrefter visepresident Israel Gelfer i Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) i en e-post til nyhetsbyrået Reuters, melder NRK. Manageren til Magnus Carlsen, Espen Agderstein, synes det er trist.

Opprinnelig skulle syv israelske spillere ha bedt om innreisevisum til turneringen som skal spilles i tidsrommet fra 26. til 30. desember. «Dette er ikke et verdensmesterskap hvis det er slik at sjakkspillere fra flere land blir nektet deltakelse. Hver eneste sjakkspiller bør få delta basert på meritter, ikke etter hvilket pass de har, hvor disse er utstedt eller hvilke stempler du har i passet, sier Lior Aizenberg, talsperson for det israelske sjakkforbundet.