"Statusim Metzayitzim" var tidligere en av de mest populære israelske sidene på Facebook. Men for tre år siden ble den fjernet av den sosiale media-giganten, uten forutgående advarsel.  "Statusim Metzayitzim" gikk til rettsak, og forrige uke vant de to eierne av nettsiden i distriktsdomstolen i Tel Aviv. Nå er siden oppe og går igjen, skriver Ynet News. "Jeg er tilbake", heter det i teksten til bildet. Facebook frakoblet siden i januar 2015, og hevdet at den publiserte sponset innhold i strid med vilkårene for tjenesten. Sidens to eiere, Avi Lan og Adi Bentov, saksøkte Facebook som svar, og i retten sa deres advokat at siden var "en uadskillelig del av deres identitet". "Facebook brydde seg ikke om å advare dem om at de angivelig brøt bruksvilkårene, og brøt seg ikke om å få klargjøringer fra dem angående dette problemet, og hadde ingen direkte dialog med saksøkerne," ifølge en uttalelse i søksmålet, skriver Ynet News. Facebook hevdet i sitt forsvar at «vilkårene for administrasjon av sider, som er en del av bruksvilkårene, forbyr sidelederne å inkludere på sidene eller fremme bruk av sidene for tredjeparts produkter, merker eller sponsorer uten eksplisitt tillatelse fra Facebook." "Saksøkerne innrømmet at de i løpet av fem år mottok betydelige utbetalinger for publisering av innhold på siden. Saksøkerne innrømmer også brudd på Facebooks bruksvilkår, noe som forbyr inkludering av annonsering på sosiale medier uten avansert autorisasjon," het det fra Facebook. Dommeren var enig i at eierne av siden brøt bruksvilkårene, men mente at bruddene ikke var så alvorlige at det rettferdiggjorde nedleggelse av siden. "Spørsmålet er om dette er et grunnleggende brudd eller ikke. I lys av alt som har blitt sagt og i samsvar med hendelsene som diskuteres, kan det ikke fastslås at dette er et "grunnleggende brudd" av kontrakten,» mente han ifølge Ynet News. Han understreket også at fjerningen av siden "alvorlig skadet saksøkeren, hvis livsarbeid har gått ned i et avløp, mens for Facebook kan skaden bli økonomisk kompensert." Når det gjelder fjerning av siden, skrev dommeren: "Det er ikke en rimelig holdning at alle betingelsene, uten unntak, er grunnleggende, og at kontrakten derfor straks kan oppheves på grunn av brudd. Facebook har gjort det klart at avgjørelsen i distriktsdomstolen vil bli anket til den israelske høyesterett.

“Statusim Metzayitzim” var tidligere en av de mest populære israelske sidene på Facebook. Men for tre år siden ble den fjernet av den sosiale media-giganten, uten forutgående advarsel.  “Statusim Metzayitzim” gikk til rettsak, og forrige uke vant de to eierne av nettsiden i distriktsdomstolen i Tel Aviv. Nå er siden oppe og går igjen, skriver Ynet News. “Jeg er tilbake”, heter det i teksten til bildet.

Facebook frakoblet siden i januar 2015, og hevdet at den publiserte sponset innhold i strid med vilkårene for tjenesten. Sidens to eiere, Avi Lan og Adi Bentov, saksøkte Facebook som svar, og i retten sa deres advokat at siden var “en uadskillelig del av deres identitet”.

“Facebook brydde seg ikke om å advare dem om at de angivelig brøt bruksvilkårene, og brøt seg ikke om å få klargjøringer fra dem angående dette problemet, og hadde ingen direkte dialog med saksøkerne,” ifølge en uttalelse i søksmålet, skriver Ynet News.

Facebook hevdet i sitt forsvar at «vilkårene for administrasjon av sider, som er en del av bruksvilkårene, forbyr sidelederne å inkludere på sidene eller fremme bruk av sidene for tredjeparts produkter, merker eller sponsorer uten eksplisitt tillatelse fra Facebook.”

“Saksøkerne innrømmet at de i løpet av fem år mottok betydelige utbetalinger for publisering av innhold på siden. Saksøkerne innrømmer også brudd på Facebooks bruksvilkår, noe som forbyr inkludering av annonsering på sosiale medier uten avansert autorisasjon,” het det fra Facebook.

Dommeren var enig i at eierne av siden brøt bruksvilkårene, men mente at bruddene ikke var så alvorlige at det rettferdiggjorde nedleggelse av siden. “Spørsmålet er om dette er et grunnleggende brudd eller ikke. I lys av alt som har blitt sagt og i samsvar med hendelsene som diskuteres, kan det ikke fastslås at dette er et “grunnleggende brudd” av kontrakten,» mente han ifølge Ynet News.

Han understreket også at fjerningen av siden “alvorlig skadet saksøkeren, hvis livsarbeid har gått ned i et avløp, mens for Facebook kan skaden bli økonomisk kompensert.” Når det gjelder fjerning av siden, skrev dommeren: “Det er ikke en rimelig holdning at alle betingelsene, uten unntak, er grunnleggende, og at kontrakten derfor straks kan oppheves på grunn av brudd.

Facebook har gjort det klart at avgjørelsen i distriktsdomstolen vil bli anket til den israelske høyesterett.