En israelsk delegasjon ledet av økonomiminister Eli Cohen (bilde) og 11 ledere av israelske cyberfirmaer har besøkt Japan. Der fikk de i stand avtaler om å øke bilateral handel mellom de to land, og om å gjøre det enklere for japanske firma å investere i Israel. To store japanske selskaper har allerede kjøpt majoritetseierskap i israelske selskap og er på utkikk etter å gjøre ytterligere investeringer, skriver Ynet News. Økonomiminister Eli Cohen signerte en første avtale som tillater israelske avanserte produksjonsbedrifter å jobbe med selskaper fra Japan, hvis økonomi er den tredje største i verden. En operasjonell plan er tatt med i avtalen, hvis mål er å øke investeringer og handel mellom Israel og Japan ved å bruke delegasjoner, utstillinger, konferanser og forretningsmøter mellom israelske og japanske firmaer. Juggernaut Japanese Foundations, inkludert det japanske firmaet ORIX, og Mitsubishi Tanabe Pharma-selskapet, kjøpte nylig majoritetseierskap i israelske selskaper og er på jakt etter andre attraktive investeringsveier i Israel, skriver Ynet News. ORIX har investert i energi, infrastruktur, transport og eiendomsbransjen i 36 land, og har nylig blitt den største aksjonæren - med et 22,1 prosent eierandel, i energiselskapet Ormat. Mitsubishi-Tanabe, med en markedsverdi på 12 milliarder dollar, har nylig kjøpt det israelske legemiddelfirmaet NeuroDerm for 1,1 milliarder dollar, den største avtalen mellom et israelsk og et japansk selskap til nå, og en av de største innen bioteknologi. "Japan er et sentralt og viktig importmål for israelsk eksport. Vi fortsetter å arbeide for å tiltrekke oss internasjonale selskaper», sier den israelske økonomiministeren.

En israelsk delegasjon ledet av økonomiminister Eli Cohen (bilde) og 11 ledere av israelske cyberfirmaer har besøkt Japan. Der fikk de i stand avtaler om å øke bilateral handel mellom de to land, og om å gjøre det enklere for japanske firma å investere i Israel. To store japanske selskaper har allerede kjøpt majoritetseierskap i israelske selskap og er på utkikk etter å gjøre ytterligere investeringer, skriver Ynet News.

Økonomiminister Eli Cohen signerte en første avtale som tillater israelske avanserte produksjonsbedrifter å jobbe med selskaper fra Japan, hvis økonomi er den tredje største i verden.

En operasjonell plan er tatt med i avtalen, hvis mål er å øke investeringer og handel mellom Israel og Japan ved å bruke delegasjoner, utstillinger, konferanser og forretningsmøter mellom israelske og japanske firmaer.

Juggernaut Japanese Foundations, inkludert det japanske firmaet ORIX, og Mitsubishi Tanabe Pharma-selskapet, kjøpte nylig majoritetseierskap i israelske selskaper og er på jakt etter andre attraktive investeringsveier i Israel, skriver Ynet News.

ORIX har investert i energi, infrastruktur, transport og eiendomsbransjen i 36 land, og har nylig blitt den største aksjonæren – med et 22,1 prosent eierandel, i energiselskapet Ormat. Mitsubishi-Tanabe, med en markedsverdi på 12 milliarder dollar, har nylig kjøpt det israelske legemiddelfirmaet NeuroDerm for 1,1 milliarder dollar, den største avtalen mellom et israelsk og et japansk selskap til nå, og en av de største innen bioteknologi.

“Japan er et sentralt og viktig importmål for israelsk eksport. Vi fortsetter å arbeide for å tiltrekke oss internasjonale selskaper», sier den israelske økonomiministeren.