La Bohème, den populære, operaen fra 1800-tallet av Giacomo Puccini, startet den nåværende operasesongen i Israels opera i forrige uke. Oppsettingen er et samarbeidsprosjekt mellom det nasjonale israelske operaselskapet og Opera Royal of Wallonia, Liège, Belgia. Den er satt opp til og med 8.desember, skriver Ynet News. Rekker du ikke å få med deg denne forestillingen kan du satse på oppfølgeren: «A Midsummer Night’s Dream» av Benjamin Britten, som vil bli fremført i januar 2018. Fem andre oppsettinger vil følge i løpet av 2018: Don Giovanni, Don Carlo, Tales of Tsar Saltan, Dido og Aeneas, og Carmen. La bohème er en italiensk opera i fire akter komponert i 1896. Handlingen utspiller seg i Paris omkring 1830. Den ble oppført 1. februar 1896 på Teatro Regio i Torino i Italia under ledelse av Arturo Toscanini. Librettoen ble skrevet av Giuseppe Giacosa og Luigi Illica etter en roman av Henri Murger: La Vie de Bohème. Handlingen utspiller seg i kunstnerkretser i det senere 1800-tallets Paris og de bærende rollene er poeten Rodolfo (tenor), skredderen Mimi (sopran), maleren Marcello (baryton), musikeren Schaunard (baryton), filosofen Colline (bass) og den tidligere sangeren Musetta (sopran). Allerede i løpet av første akt får tilskuerne oppleve tre av de største numrene i operalitteraturen: «Che gelida manina» (Rodolfo), «Si mi chiamano Mimi» (Mimi) og «O soave fanciulla» (Rodolfo og Mimi), heter det i Wikipedia. Er du ikke i Israel akkurat nå, kan du jo se den her.

La Bohème, den populære, operaen fra 1800-tallet av Giacomo Puccini, startet den nåværende operasesongen i Israels opera i forrige uke. Oppsettingen er et samarbeidsprosjekt mellom det nasjonale israelske operaselskapet og Opera Royal of Wallonia, Liège, Belgia. Den er satt opp til og med 8.desember, skriver Ynet News.

Rekker du ikke å få med deg denne forestillingen kan du satse på oppfølgeren: «A Midsummer Night’s Dream» av Benjamin Britten, som vil bli fremført i januar 2018. Fem andre oppsettinger vil følge i løpet av 2018: Don Giovanni, Don Carlo, Tales of Tsar Saltan, Dido og Aeneas, og Carmen.

La bohème er en italiensk opera i fire akter komponert i 1896. Handlingen utspiller seg i Paris omkring 1830. Den ble oppført 1. februar 1896 på Teatro Regio i Torino i Italia under ledelse av Arturo Toscanini. Librettoen ble skrevet av Giuseppe Giacosa og Luigi Illica etter en roman av Henri Murger: La Vie de Bohème.

Handlingen utspiller seg i kunstnerkretser i det senere 1800-tallets Paris og de bærende rollene er poeten Rodolfo (tenor), skredderen Mimi (sopran), maleren Marcello (baryton), musikeren Schaunard (baryton), filosofen Colline (bass) og den tidligere sangeren Musetta (sopran).

Allerede i løpet av første akt får tilskuerne oppleve tre av de største numrene i operalitteraturen: «Che gelida manina» (Rodolfo), «Si mi chiamano Mimi» (Mimi) og «O soave fanciulla» (Rodolfo og Mimi), heter det i Wikipedia. Er du ikke i Israel akkurat nå, kan du jo se den her.