En samarbeidsavtale om bygging av verdens lengste underjordiske naturgassrørledning blir i dag undertegnet av energiministrene i Israel, Kypros, Hellas, Italia og EU, skriver pressebyrået Tazpit Press Service. Israels energiminister Yuval Steinitz bekrefter at han vil delta på toppmøtet som holdes i den kypriotiske hovedstaden Nicosia. I april undertegnet representanter for EU, Israel, Italia, Hellas og Kypros en felleserklæring for å fremme prosjektet for å eksportere gass til Europa fra Israels Leviathan-felt og Kypros 'Aphrodite-blokk og besluttet å etablere en arbeidsgruppe for å fremme en flerstatlig avtale. Ifølge Israels departement for nasjonal infrastruktur, energi og vannressurser vil rørledningen være ca. 2000 km lang, vil koste rundt 6 milliarder dollar og kunne fullføres innen 2025.

En samarbeidsavtale om bygging av verdens lengste underjordiske naturgassrørledning blir i dag undertegnet av energiministrene i Israel, Kypros, Hellas, Italia og EU, skriver pressebyrået Tazpit Press Service. Israels energiminister Yuval Steinitz bekrefter at han vil delta på toppmøtet som holdes i den kypriotiske hovedstaden Nicosia.

I april undertegnet representanter for EU, Israel, Italia, Hellas og Kypros en felleserklæring for å fremme prosjektet for å eksportere gass til Europa fra Israels Leviathan-felt og Kypros ‘Aphrodite-blokk og besluttet å etablere en arbeidsgruppe for å fremme en flerstatlig avtale.

Ifølge Israels departement for nasjonal infrastruktur, energi og vannressurser vil rørledningen være ca. 2000 km lang, vil koste rundt 6 milliarder dollar og kunne fullføres innen 2025.