Det har vært lite nedbør i Israel de siste fire årene, og metrologiene regner med en tørr vinter. Men Israel har svaret på tørkeproblemer. De siste årene har landet tatt en ledende rolle i verden i å avsalte havvann. Derfor kunne den israelske regjeringen forrige uke gå til innkjøp av ytterligere mengder vann fra avsaltningsanleggene på Palmahim, Sorek, Ashkelon og Hadera. Kjøpet ble nylig kunngjort av Finansdepartementet, Departementet for nasjonale infrastrukturer, energi og vannressurser, og Israel Water Authority, skriver den israelske næringslivsavisen Globes. Ifølge den israelske vannmyndighetens modeller og prognoser kan Israel forvente en ny relativt tørr vinter, som følger etter en sjelden rekkefølge av fire påfølgende tørkeår. Regjeringen øker dermed mengden av avsaltet vann som den vil kjøpe fra avsaltningsanleggene med 75 millioner kubikkmeter frem til utgangen av 2018, hvorav 8 millioner kubikkmeter vil bli produsert i 2017, skriver Globes. "Avtalen med franchisetakene ble gjennomført på en slik måte at det blir mottatt ytterligere mengder vann så snart som mulig i år. Ytterligere mengder er betydelige, nesten den årlige produksjonen av et enkelt avsaltningsanlegg,» opplyser Israel Water Authority i en pressemelding.

Det har vært lite nedbør i Israel de siste fire årene, og metrologiene regner med en tørr vinter. Men Israel har svaret på tørkeproblemer. De siste årene har landet tatt en ledende rolle i verden i å avsalte havvann. Derfor kunne den israelske regjeringen forrige uke gå til innkjøp av ytterligere mengder vann fra avsaltningsanleggene på Palmahim, Sorek, Ashkelon og Hadera.

Kjøpet ble nylig kunngjort av Finansdepartementet, Departementet for nasjonale infrastrukturer, energi og vannressurser, og Israel Water Authority, skriver den israelske næringslivsavisen Globes.

Ifølge den israelske vannmyndighetens modeller og prognoser kan Israel forvente en ny relativt tørr vinter, som følger etter en sjelden rekkefølge av fire påfølgende tørkeår. Regjeringen øker dermed mengden av avsaltet vann som den vil kjøpe fra avsaltningsanleggene med 75 millioner kubikkmeter frem til utgangen av 2018, hvorav 8 millioner kubikkmeter vil bli produsert i 2017, skriver Globes.

“Avtalen med franchisetakene ble gjennomført på en slik måte at det blir mottatt ytterligere mengder vann så snart som mulig i år. Ytterligere mengder er betydelige, nesten den årlige produksjonen av et enkelt avsaltningsanlegg,» opplyser Israel Water Authority i en pressemelding.