I 20 år ble den australske Bad Seeds-sangeren Nick Cave skremt fra å opptre i Israel. Så fikk ha nok av boikott-tilhengerne og dro til Israel. I går hadde han sin første konsert i Tel Aviv, og i kveld har han en ny konsert. Begge for fulle hus. "Hvis du kommer hit," sa han på en pressekonferanse i forbindelse med konsertene, "må du gå gjennom offentlig ydmykelse fra Roger Waters og hans partnere.» Cave husket at hans 1997 album "The Boatman's Call" ikke gjorde det bra i Israel, og han inkluderte ikke Israel i turneen dette året - både fordi det var antatt at musikken hans ikke var populær her, og på grunn av logistiske komplikasjoner ved å ta en tur til Israel, skriver det israelske magasinet Times of Israel. Før årets opptreden i Israel fikk den australske rockeren en henvendelse fra boikottaktivister i organisasjonen Artists for Palestine UK, som ba ham kansellere showene i protest mot Israels behandling av palestinerne i Gaza. «I 20 år sa jeg, la oss gi opp,» sa Cave om planer om å komme til Israel. "For noen år siden sendte Brian Eno meg et brev og ba meg signere et opprop om å boikotte Israel. jeg sendte et brev tilbake som sa at jeg ikke ville signere. Jeg skjønte at jeg ikke ville signere, men jeg ville heller ikke opptre i Israel - og det virket som om jeg var skremt. Så jeg ringte mine folk og spurte om vi skulle opptre i Israel. Jeg er her fordi jeg elsker Israel, og fordi det er viktig å stå imot de som vil tvinge musikere. Så på en måte er jeg her på grunn av boikottbevegelsen."

I 20 år ble den australske Bad Seeds-sangeren Nick Cave skremt fra å opptre i Israel. Så fikk ha nok av boikott-tilhengerne og dro til Israel. I går hadde han sin første konsert i Tel Aviv, og i kveld har han en ny konsert. Begge for fulle hus. “Hvis du kommer hit,” sa han på en pressekonferanse i forbindelse med konsertene, “må du gå gjennom offentlig ydmykelse fra Roger Waters og hans partnere.»

Cave husket at hans 1997 album “The Boatman’s Call” ikke gjorde det bra i Israel, og han inkluderte ikke Israel i turneen dette året – både fordi det var antatt at musikken hans ikke var populær her, og på grunn av logistiske komplikasjoner ved å ta en tur til Israel, skriver det israelske magasinet Times of Israel.

Før årets opptreden i Israel fikk den australske rockeren en henvendelse fra boikottaktivister i organisasjonen Artists for Palestine UK, som ba ham kansellere showene i protest mot Israels behandling av palestinerne i Gaza.

«I 20 år sa jeg, la oss gi opp,» sa Cave om planer om å komme til Israel. “For noen år siden sendte Brian Eno meg et brev og ba meg signere et opprop om å boikotte Israel. jeg sendte et brev tilbake som sa at jeg ikke ville signere. Jeg skjønte at jeg ikke ville signere, men jeg ville heller ikke opptre i Israel – og det virket som om jeg var skremt. Så jeg ringte mine folk og spurte om vi skulle opptre i Israel. Jeg er her fordi jeg elsker Israel, og fordi det er viktig å stå imot de som vil tvinge musikere. Så på en måte er jeg her på grunn av boikottbevegelsen.”