Israels finansminister Moshe Kahlon møtte nylig den palestinske statsministeren Rami Hamdallah for å diskutere styrking av økonomiske bånd mellom de to sidene. Det var den amerikanske presidentens spesialutsending til Midtøsten, Jason Greenblatt, som avslørte møtet på twitter. Der skrev den amerikanske utsendingen at møtet i Ramallah ga "meningsfulle skritt fremover på viktige økonomiske problemer - inntekter, tollsatser og investeringer - som bidrar til å støtte søket etter fred." Møtet der det også var med israelske og palestinske sikkerhetsansatte, var det andre mellom Kahlon og Hamdallah de siste månedene, skriver Associated Press, gjengitt av den israelske avisen Israel Hayom. Det siste møtet kom overraskende fordi Israel nylig kunngjorde at landet vil unngå kontakt med den palestinske regjeringen så lenge Hamas, som nå har inngått en forsoningsavtale med de palestinske selvstyremyndighetene, ikke oppfyller en liste med israelske krav, inkludert avvæpning, anerkjennelse av Israel og stans i terrorisme. Mens forsoningen mellom de palestinske selvstyremyndighetene og Hamas har provosert israelerne har en israelsk godkjenning av nye bosettinger på Vestbredden provosert palestinerne. Dette til tross: Det økonomiske samarbeidet ser ut til å gå i en positiv retning.

Israels finansminister Moshe Kahlon møtte nylig den palestinske statsministeren Rami Hamdallah for å diskutere styrking av økonomiske bånd mellom de to sidene. Det var den amerikanske presidentens spesialutsending til Midtøsten, Jason Greenblatt, som avslørte møtet på twitter.

Der skrev den amerikanske utsendingen at møtet i Ramallah ga “meningsfulle skritt fremover på viktige økonomiske problemer – inntekter, tollsatser og investeringer – som bidrar til å støtte søket etter fred.”

Møtet der det også var med israelske og palestinske sikkerhetsansatte, var det andre mellom Kahlon og Hamdallah de siste månedene, skriver Associated Press, gjengitt av den israelske avisen Israel Hayom.

Det siste møtet kom overraskende fordi Israel nylig kunngjorde at landet vil unngå kontakt med den palestinske regjeringen så lenge Hamas, som nå har inngått en forsoningsavtale med de palestinske selvstyremyndighetene, ikke oppfyller en liste med israelske krav, inkludert avvæpning, anerkjennelse av Israel og stans i terrorisme.

Mens forsoningen mellom de palestinske selvstyremyndighetene og Hamas har provosert israelerne har en israelsk godkjenning av nye bosettinger på Vestbredden provosert palestinerne. Dette til tross: Det økonomiske samarbeidet ser ut til å gå i en positiv retning.