Den israelske valutaen, shekel, er for tiden verdens nest sterkeste valuta, ifølge en ny rapport fra det tyske globale bank- og finansselskapet Deutsche Bank. Rapporten rangerte Kinas yuan som verdens sterkeste valuta, skriver Israel Hayom. Deutsche Banks strategiske valutaanalytiker, dr. Gautam Kalani, skriver i rapporten at shekelen de siste 12 månedene har styrket seg med 6,1% mot valutaene til Israels viktigste handelspartnere, for eksempel amerikanske dollar, britiske pund, euro og yen. Rapporten slår fast at den israelske valutaen nærmer seg historisk høye nivåer. Shekelen er så sterk at den kan undergrave den israelske eksporten.

Den israelske valutaen, shekel, er for tiden verdens nest sterkeste valuta, ifølge en ny rapport fra det tyske globale bank- og finansselskapet Deutsche Bank. Rapporten rangerte Kinas yuan som verdens sterkeste valuta, skriver Israel Hayom.

Deutsche Banks strategiske valutaanalytiker, dr. Gautam Kalani, skriver i rapporten at shekelen de siste 12 månedene har styrket seg med 6,1% mot valutaene til Israels viktigste handelspartnere, for eksempel amerikanske dollar, britiske pund, euro og yen. Rapporten slår fast at den israelske valutaen nærmer seg historisk høye nivåer. Shekelen er så sterk at den kan undergrave den israelske eksporten.