Ny israelsk teknologi vil gjøre det mulig å administrere smertefri medisinering mer effektivt under kirurgiske prosedyrer, skriver United With Israel. Ny israelsk teknologi vil bidra til å vurdere og overvåke smertenivået hos bedøvede pasienter og muliggjøre smertestillende medisiner som skal administreres mer effektivt under kirurgiske prosedyrer. Systemet analyserer pasientens fysiologiske responser under en operasjon og indikerer smertenivået som oppleves, samtidig som pasientene under anestesi kan "kommunisere" med leger og motta passende medisiner. Teknologien er hjernebarnet til det israelske selskapet Medasense Biometrics. Det har vært på markedet i Europa siden tidlig i år og har nylig mottatt godkjenning fra Israels helsedepartement. Systemet vil bli introduseres i disse dager til det israelske markedet. Det finnes ingen kliniske verktøy i dag som gjør det mulig å vurdere og overvåke smertene på en objektiv måte, sier Medasense grunnlegger og administrerende direktør Galit Zuckerman, til United With Israel. "Konsensus i dag er at objektiv smertevurdering vil revolusjonere måten pasientens smerte blir behandlet på, fordi den på den ene siden vil tillate smertereduksjon hos pasienter, og på den annen side vil det redusere bivirkninger forårsaket av overdreven bruk av smertestillende medisiner, "sier hun.

Ny israelsk teknologi vil gjøre det mulig å administrere smertefri medisinering mer effektivt under kirurgiske prosedyrer, skriver United With Israel. Ny israelsk teknologi vil bidra til å vurdere og overvåke smertenivået hos bedøvede pasienter og muliggjøre smertestillende medisiner som skal administreres mer effektivt under kirurgiske prosedyrer.

Systemet analyserer pasientens fysiologiske responser under en operasjon og indikerer smertenivået som oppleves, samtidig som pasientene under anestesi kan “kommunisere” med leger og motta passende medisiner.

Teknologien er hjernebarnet til det israelske selskapet Medasense Biometrics. Det har vært på markedet i Europa siden tidlig i år og har nylig mottatt godkjenning fra Israels helsedepartement. Systemet vil bli introduseres i disse dager til det israelske markedet.

Det finnes ingen kliniske verktøy i dag som gjør det mulig å vurdere og overvåke smertene på en objektiv måte, sier Medasense grunnlegger og administrerende direktør Galit Zuckerman, til United With Israel. “Konsensus i dag er at objektiv smertevurdering vil revolusjonere måten pasientens smerte blir behandlet på, fordi den på den ene siden vil tillate smertereduksjon hos pasienter, og på den annen side vil det redusere bivirkninger forårsaket av overdreven bruk av smertestillende medisiner, “sier hun.