Roboteam er et israelsk firma som produserer roboter til bruk for forsvaret. Under en nylig avholdt utstilling i Washington avduket firmaet sin nye oppfinnelse, Transportable Interoperable Ground Robot (TIGR), skriver det israelske finansbladet Globes. Selskapet utvikler taktiske jordbaserte systemer og kontroller for forsvar, rettshåndhevelse og offentlige sikkerhetsoppdrag. Roboteam ble grunnlagt i desember 2009 av Yossi Wolf og Elad Levy, og holder til i Tel Aviv og Gaithersburg, Maryland i USA. Selskapets verdi er anslått til 200 millioner dollar. Det nye systemet, Transportable Interoperable Ground Robot (TIGR), gir dagens soldater en banebrytende robotplattform. TGM har modulært design som gir mulighet for tilkoblinger, sensorer og fremtidig teknologiintegrasjon, skriver Globes. TIGR er et svært mobilt system som kan operere i alle terreng i all slags vær. Det har best mulig dags- og nattsyn og seks HD videokameraer. TIGR gir en helhetlig robottilnærming for å beseire nesten enhver trussel, i ethvert miljø. "TIGRs interoperabilitet gjør det til den mest effektive mot-IED-teknologien på slagmarken. Vår familie av taktiske roboter gir brukerne fullstendig situasjonsbevissthet for å hjelpe soldater til å fullføre oppdrag trygt og vellykket. TIGR er bare ett eksempel på Roboteams satsing på kvalitet, pålitelighet og drift," sier Roboteams administrerende direktør Shahar Abuhazira til Globes. Roboteam har skapt en serie med lette, hurtigutviklede ubemannede grunnsystemer som gir teknologiske og funksjonelle gjennombrudd for taktiske formål med uovertruffen pålitelighet. Kunder inkluderer topp enheter innen USAs militære, spesielle styrker, EOD-enheter og SWAT-lag, samt andre eliteenheter over hele verden. Roboteams fleksible arkitektur tillater rask utvikling av produkter, støttede applikasjoner og kjerneteknologier, skriver Globes. Se den ferske presentasjonen her og her

Roboteam er et israelsk firma som produserer roboter til bruk for forsvaret. Under en nylig avholdt utstilling i Washington avduket firmaet sin nye oppfinnelse, Transportable Interoperable Ground Robot (TIGR), skriver det israelske finansbladet Globes. Selskapet utvikler taktiske jordbaserte systemer og kontroller for forsvar, rettshåndhevelse og offentlige sikkerhetsoppdrag.

Roboteam ble grunnlagt i desember 2009 av Yossi Wolf og Elad Levy, og holder til i Tel Aviv og Gaithersburg, Maryland i USA. Selskapets verdi er anslått til 200 millioner dollar.

Det nye systemet, Transportable Interoperable Ground Robot (TIGR), gir dagens soldater en banebrytende robotplattform. TGM har modulært design som gir mulighet for tilkoblinger, sensorer og fremtidig teknologiintegrasjon, skriver Globes.

TIGR er et svært mobilt system som kan operere i alle terreng i all slags vær. Det har best mulig dags- og nattsyn og seks HD videokameraer. TIGR gir en helhetlig robottilnærming for å beseire nesten enhver trussel, i ethvert miljø.

“TIGRs interoperabilitet gjør det til den mest effektive mot-IED-teknologien på slagmarken. Vår familie av taktiske roboter gir brukerne fullstendig situasjonsbevissthet for å hjelpe soldater til å fullføre oppdrag trygt og vellykket. TIGR er bare ett eksempel på Roboteams satsing på kvalitet, pålitelighet og drift,” sier Roboteams administrerende direktør Shahar Abuhazira til Globes.

Roboteam har skapt en serie med lette, hurtigutviklede ubemannede grunnsystemer som gir teknologiske og funksjonelle gjennombrudd for taktiske formål med uovertruffen pålitelighet. Kunder inkluderer topp enheter innen USAs militære, spesielle styrker, EOD-enheter og SWAT-lag, samt andre eliteenheter over hele verden. Roboteams fleksible arkitektur tillater rask utvikling av produkter, støttede applikasjoner og kjerneteknologier, skriver Globes.

Se den ferske presentasjonen her og her