raelsk vingård skal bygge et anlegg i det sentrale Kina til 8 millioner dollar, i håp om å ta et stykke av det som har blitt et av verdens største vinmarkeder, skriver Ynet News. Vinprodusenten Hayotzer har inngått en foreløpig avtale med Pen Dun-konsernet om å bygge fellesprosjektet. Hayotzer, som eies av Arza, en av Israels største vinprodusenter, vil få en eierandel på 20-25 prosent og vil gi råd om vinfremstilling og vindyrking i den foreslåtte venture. Kina er for øyeblikket verdens fjerde største vinforbruker og er i ferd med å overgå Frankrike og Storbritannia. "De ønsket meg velkommen som om jeg var en jødisk nobelprisvinner," sier Guy Edri, konsernsjef i Hayotzer til The Media Line. "De er veldig entusiastiske over jøder og jødisk kreativitet. De sier at jødisk kultur ligger svært nær kinesisk kultur, og begge er tusen år gamle. De ser også kosher-symbolet som et kvalitetsmerke." Kina kjøper allerede mye israelsk vin. Da Edri møtte kinesiske importører på en fersk vinmesse i Kina, bestilte de 40.000 flasker. «Det er den type markedet Israel, med en samlet befolkning på bare åtte millioner, bare kan drømme om,» sier han. "Kina er et nirvana for israelske vinprodusenter - det er en av verdens største vinmarkeder," forteller Adam Montefiore, en vinforfatter for Jerusalem Post, The Media Line. "Vi skjønner at hvis vi kan selge vin til bare en landsby i Kina, kan vi alle pensjonere oss. Kineserne har stor respekt for Israels historie og teknologi ". Men han sier også at det kinesiske byråkratiet kan gjøre det vanskelig for nye bedrifter å lykkes. "Drikkevin handler mer om status enn faktisk liker vin," forklarer Montefiore videre. Planen for vingården er bare den siste avtalen mellom Israel og Kina. Finansminister Moshe Kahlon har nylig besøkt Beijing for å inngå en handelsavtale på 300 millioner dollar med israelske selskaper som jobber med «ren teknologi, noe som betyr miljøvennlig energi og landbruksteknologi., skriver Ynet News. I en uttalelse sa Israels utenriksdepartement at den nye avtalen "gir de to sidene mulighet til å utvide bilateral økonomisk aktivitet i andre miljøvennlige teknologier, inkludert avansert landbruksteknologi og smart og grønn energiteknologi, som den kinesiske regjeringen vil implementere ved hjelp av israelske erfaring og kompetanse. " Mer enn 1000 israelske selskaper har etablert seg i Kina, og store delegasjoner av kinesiske forretningsmenn besøker Israel hvert år. Kina har også nylig kjøpt en kontrollerende interesse i Tnuva, et ikonisk israelsk matfirma, og Ahava Dødehavsprodukter. "Vi ser etter investeringsmuligheter i Israel, og vi vil hjelpe dem med utvikling og markedsføring," sier Liu Hao Peng, New Alliance, et Shanghai-basert investeringsfond til The Media Line. "Vi tar sikte på å hjelpe dem å bosette seg i Kina og å produsere sitt produkt i Kina." Kina er Israels tredje største handelspartner etter USA og EU. Israels eksport til Kina var på over 3,2 milliarder dollar i fjor, opp fra bare 300 millioner dollar for noen år siden. Kina har i de senere årene investert mer enn 15 milliarder dollar i israelske teknologiselskaper, ifølge Ynet News. Israel og Kina etablerte diplomatiske forhold i 1992 og har nylig markert 25 år med nære bånd.

raelsk vingård skal bygge et anlegg i det sentrale Kina til 8 millioner dollar, i håp om å ta et stykke av det som har blitt et av verdens største vinmarkeder, skriver Ynet News. Vinprodusenten Hayotzer har inngått en foreløpig avtale med Pen Dun-konsernet om å bygge fellesprosjektet.

Hayotzer, som eies av Arza, en av Israels største vinprodusenter, vil få en eierandel på 20-25 prosent og vil gi råd om vinfremstilling og vindyrking i den foreslåtte venture. Kina er for øyeblikket verdens fjerde største vinforbruker og er i ferd med å overgå Frankrike og Storbritannia.

“De ønsket meg velkommen som om jeg var en jødisk nobelprisvinner,” sier Guy Edri, konsernsjef i Hayotzer til The Media Line. “De er veldig entusiastiske over jøder og jødisk kreativitet. De sier at jødisk kultur ligger svært nær kinesisk kultur, og begge er tusen år gamle. De ser også kosher-symbolet som et kvalitetsmerke.”

Kina kjøper allerede mye israelsk vin. Da Edri møtte kinesiske importører på en fersk vinmesse i Kina, bestilte de 40.000 flasker. «Det er den type markedet Israel, med en samlet befolkning på bare åtte millioner, bare kan drømme om,» sier han.

“Kina er et nirvana for israelske vinprodusenter – det er en av verdens største vinmarkeder,” forteller Adam Montefiore, en vinforfatter for Jerusalem Post, The Media Line. “Vi skjønner at hvis vi kan selge vin til bare en landsby i Kina, kan vi alle pensjonere oss. Kineserne har stor respekt for Israels historie og teknologi “. Men han sier også at det kinesiske byråkratiet kan gjøre det vanskelig for nye bedrifter å lykkes. “Drikkevin handler mer om status enn faktisk liker vin,” forklarer Montefiore videre.

Planen for vingården er bare den siste avtalen mellom Israel og Kina. Finansminister Moshe Kahlon har nylig besøkt Beijing for å inngå en handelsavtale på 300 millioner dollar med israelske selskaper som jobber med «ren teknologi, noe som betyr miljøvennlig energi og landbruksteknologi., skriver Ynet News.

I en uttalelse sa Israels utenriksdepartement at den nye avtalen “gir de to sidene mulighet til å utvide bilateral økonomisk aktivitet i andre miljøvennlige teknologier, inkludert avansert landbruksteknologi og smart og grønn energiteknologi, som den kinesiske regjeringen vil implementere ved hjelp av israelske erfaring og kompetanse. ”

Mer enn 1000 israelske selskaper har etablert seg i Kina, og store delegasjoner av kinesiske forretningsmenn besøker Israel hvert år. Kina har også nylig kjøpt en kontrollerende interesse i Tnuva, et ikonisk israelsk matfirma, og Ahava Dødehavsprodukter.

“Vi ser etter investeringsmuligheter i Israel, og vi vil hjelpe dem med utvikling og markedsføring,” sier Liu Hao Peng, New Alliance, et Shanghai-basert investeringsfond til The Media Line. “Vi tar sikte på å hjelpe dem å bosette seg i Kina og å produsere sitt produkt i Kina.”

Kina er Israels tredje største handelspartner etter USA og EU. Israels eksport til Kina var på over 3,2 milliarder dollar i fjor, opp fra bare 300 millioner dollar for noen år siden. Kina har i de senere årene investert mer enn 15 milliarder dollar i israelske teknologiselskaper, ifølge Ynet News.

Israel og Kina etablerte diplomatiske forhold i 1992 og har nylig markert 25 år med nære bånd.