Statsminister Benjamin Netanyahu og Vitenskaps- og teknologiminister Ofir Akunis kunngjorde tirsdag vinnerne av den femte «Eric og Sheila Samson statsministerprisen for innovasjon i alternative drivstoff for transport»: professor Jens Nielsen ved Chalmers teknologiske universitet i Sverige og professor Jean-Marie Tarascon fra Collège de France i Paris. «Statsministerens pris for innovasjon i alternative drivstoff for transport» er den største pengeprisen for alternativ energiforskning i verden. Hver mottaker blir tildelt 1 million dollar. Vinnerne blir anbefalt av en internasjonal komité og godkjent av et panel ledet av tidligere president av Technion Israel Institute of Technology Professor Yitzhak Apeloig. Prisen er en del av en regjeringsplan som søker å få all transport i Israel til å kjøre på alternative drivstoff innen 2025, og redusere mengden oljeavhengig transport i landet, så vel som oljeavhengighet over hele verden. Nielsen har utgitt over 600 vitenskapelige artikler og har over 50 patenter i hans navn, hvorav de fleste er blitt brukt i industrien. Nielsen og hans team har utviklet en ny molekylær mekanisme som gir "konstruert" gjær muligheten til å produsere etanol, en form for brensel, ved temperaturer over 40 grader (104F), i motsetning til vanlig gjær, som ikke kan overleve i temperaturer på over 30 grader Celsius (86F), som krever at fermenteringskamre avkjøles, og dermed konsumerer mer energi, skriver Israel Hayom. Imidlertid har Nielsen også utviklet neste generasjons drivstoffkilder som er mer effektive enn etanol, inkludert en art av bakterier som skaper fettsyrer som er effektive drivstoffkilder for fly. Han har også bevist at å gi opp bioetanol for avanserte biodrivstoff kan redusere produksjonen av drivhusgasser betydelig.

Statsminister Benjamin Netanyahu og Vitenskaps- og teknologiminister Ofir Akunis kunngjorde tirsdag vinnerne av den femte «Eric og Sheila Samson statsministerprisen for innovasjon i alternative drivstoff for transport»: professor Jens Nielsen ved Chalmers teknologiske universitet i Sverige og professor Jean-Marie Tarascon fra Collège de France i Paris.

«Statsministerens pris for innovasjon i alternative drivstoff for transport» er den største pengeprisen for alternativ energiforskning i verden. Hver mottaker blir tildelt 1 million dollar. Vinnerne blir anbefalt av en internasjonal komité og godkjent av et panel ledet av tidligere president av Technion Israel Institute of Technology Professor Yitzhak Apeloig.

Prisen er en del av en regjeringsplan som søker å få all transport i Israel til å kjøre på alternative drivstoff innen 2025, og redusere mengden oljeavhengig transport i landet, så vel som oljeavhengighet over hele verden.

Nielsen har utgitt over 600 vitenskapelige artikler og har over 50 patenter i hans navn, hvorav de fleste er blitt brukt i industrien. Nielsen og hans team har utviklet en ny molekylær mekanisme som gir “konstruert” gjær muligheten til å produsere etanol, en form for brensel, ved temperaturer over 40 grader (104F), i motsetning til vanlig gjær, som ikke kan overleve i temperaturer på over 30 grader Celsius (86F), som krever at fermenteringskamre avkjøles, og dermed konsumerer mer energi, skriver Israel Hayom.

Imidlertid har Nielsen også utviklet neste generasjons drivstoffkilder som er mer effektive enn etanol, inkludert en art av bakterier som skaper fettsyrer som er effektive drivstoffkilder for fly. Han har også bevist at å gi opp bioetanol for avanserte biodrivstoff kan redusere produksjonen av drivhusgasser betydelig.