En spesielt smidig og dødelig tank; en ubemannet ubåt for oppdrag fjernt fra Israels grenser; et ubemannet helikopter som er i stand til å levere forsyninger til krefter på slagmarken; en snikskytterdrone som kan bære en 90 kilo nyttelast, og et spesielt system som gjør hvert rifleskudd nøyaktige og dødelige, er bare noen av de nye systemene som er utviklet av Israels forsvarsdepartement for utviklingen av våpen og teknologisk infrastruktur (MAFAT), skriver den israelske næringslivsavisen Globes. MAFAT driver for tiden 1500 forsknings- og utviklingsvirksomheter. Nylig ble den israelske pressen brifet i organisasjonenes virksomheter og hvordan den israelske hæren, IDF, vil håndtere sikkerhetsutfordringene hæren står overfor i de kommende tiårene. Hovedmålet er å bevare IDF og Forsvarsdepartementets teknologiske fordel over landene i regionen og terrororganisasjonene som opererer i og fra den. Milliarder av shekel blir brukt hvert år på utviklingen, de fleste av dem hemmelige, som er rettet mot å forenkle realiseringen av MAFATs visjon: forsegling av Israels grenser, blant annet å finne en løsning for den underjordiske trusselen - hovedsakelig tunnelene i Gazastripen og på den libanesiske grensen; eliminere terrorisme; ødelegge fiendtlige mål i sanntid gjennom hele Midtøsten; forbedring av overlevelse, mobilitet og manøvrerbarhet av pansrede kampvogner og tanker; og oppnå overlegenhet i cyberspace, skriver avisen. Noen av ideene fra MAFATs startups vil det ta år før de modnes teknologisk og kan utvikles til produkter. Noen vil aldri materialisere seg, slik det ofte er tilfelle med FoU-planer. Men blant de mange ideene vil noen blomstre og bidra til å styrke Israelsk forsvar. En av de imponerende planene MAFAT har jobbet med de siste årene, sammen med forsvarets tankprogram-administrasjon (TPA), involverer hærens fremtidige tank. TPA produserer for øyeblikket den mest avanserte versjonen av tanken som brukes av IDF Armored Corps - Merkava 4. Tusenvis av disse tankene som ruller inn til reparasjons- og vedlikeholdssentralen på Tel Hashomer-basen, er hvert år utstyrt med de mest avanserte teknologier som gjør Merkava til en spesielt truende, dødelig og godt beskyttet krigsmaskin, skriver Globes. Den nye typen tanks, som har fått navnet Carmel, vil være annerledes. Plenene er ifølge Globes en tank som vil være liten, smidig, lett, enkel å betjene og billigere enn de dyre tankene som nå selges på markedet. Den hemmeligste tankens ytelse har så langt har vært imponerende, skriver Globes. Demonstrasjoner har vært begrenset til forsvarsministeriets simuleringer. "Manøvreringsegenskapene vil bli veldig gode, teamet som opererer, vil bli vesentlig mindre - kanskje to eller tre soldater, det vil bli drevet av et hybrid elektrisk fremdriftssystem, og det vil også ha en ubemannet og banebrytende versjon, sier brigadegeneral Daniel Gold til Globes. MAFAT mener at en endelig beslutning om fremdrift i det fremtidige tankeprogrammet vil bli tatt om lag tre år. Partene som skal ta avgjørelsen om programmet, vil bli vist en dødelig sciencefiction-liknende krigsmaskin. Den vil være utstyrt med "gjennomsiktig rustning", slik at mannskapet, som vil være usynlig inne i kjøretøyet, vil se hendelser ute gjennom et avansert system med berøringsskjermbilder, som kontinuerlig informerer mannskapet om hva de mange kameraene som er installert på tanksen fotograferer.

En spesielt smidig og dødelig tank; en ubemannet ubåt for oppdrag fjernt fra Israels grenser; et ubemannet helikopter som er i stand til å levere forsyninger til krefter på slagmarken; en snikskytterdrone som kan bære en 90 kilo nyttelast, og et spesielt system som gjør hvert rifleskudd nøyaktige og dødelige, er bare noen av de nye systemene som er utviklet av Israels forsvarsdepartement for utviklingen av våpen og teknologisk infrastruktur (MAFAT), skriver den israelske næringslivsavisen Globes.

MAFAT driver for tiden 1500 forsknings- og utviklingsvirksomheter. Nylig ble den israelske pressen brifet i organisasjonenes virksomheter og hvordan den israelske hæren, IDF, vil håndtere sikkerhetsutfordringene hæren står overfor i de kommende tiårene.

Hovedmålet er å bevare IDF og Forsvarsdepartementets teknologiske fordel over landene i regionen og terrororganisasjonene som opererer i og fra den. Milliarder av shekel blir brukt hvert år på utviklingen, de fleste av dem hemmelige, som er rettet mot å forenkle realiseringen av MAFATs visjon: forsegling av Israels grenser, blant annet å finne en løsning for den underjordiske trusselen – hovedsakelig tunnelene i Gazastripen og på den libanesiske grensen; eliminere terrorisme; ødelegge fiendtlige mål i sanntid gjennom hele Midtøsten; forbedring av overlevelse, mobilitet og manøvrerbarhet av pansrede kampvogner og tanker; og oppnå overlegenhet i cyberspace, skriver avisen.

Noen av ideene fra MAFATs startups vil det ta år før de modnes teknologisk og kan utvikles til produkter. Noen vil aldri materialisere seg, slik det ofte er tilfelle med FoU-planer. Men blant de mange ideene vil noen blomstre og bidra til å styrke Israelsk forsvar.

En av de imponerende planene MAFAT har jobbet med de siste årene, sammen med forsvarets tankprogram-administrasjon (TPA), involverer hærens fremtidige tank. TPA produserer for øyeblikket den mest avanserte versjonen av tanken som brukes av IDF Armored Corps – Merkava 4.

Tusenvis av disse tankene som ruller inn til reparasjons- og vedlikeholdssentralen på Tel Hashomer-basen, er hvert år utstyrt med de mest avanserte teknologier som gjør Merkava til en spesielt truende, dødelig og godt beskyttet krigsmaskin, skriver Globes. Den nye typen tanks, som har fått navnet Carmel, vil være annerledes. Plenene er ifølge Globes en tank som vil være liten, smidig, lett, enkel å betjene og billigere enn de dyre tankene som nå selges på markedet.

Den hemmeligste tankens ytelse har så langt har vært imponerende, skriver Globes. Demonstrasjoner har vært begrenset til forsvarsministeriets simuleringer. “Manøvreringsegenskapene vil bli veldig gode, teamet som opererer, vil bli vesentlig mindre – kanskje to eller tre soldater, det vil bli drevet av et hybrid elektrisk fremdriftssystem, og det vil også ha en ubemannet og banebrytende versjon, sier brigadegeneral Daniel Gold til Globes. MAFAT mener at en endelig beslutning om fremdrift i det fremtidige tankeprogrammet vil bli tatt om lag tre år.

Partene som skal ta avgjørelsen om programmet, vil bli vist en dødelig sciencefiction-liknende krigsmaskin. Den vil være utstyrt med “gjennomsiktig rustning”, slik at mannskapet, som vil være usynlig inne i kjøretøyet, vil se hendelser ute gjennom et avansert system med berøringsskjermbilder, som kontinuerlig informerer mannskapet om hva de mange kameraene som er installert på tanksen fotograferer.