SAP, verdens fjerde største programvarebedrift, annonserte nylig at den har kjøpt den israelske oppstartsbedriften Gigya for 350 millioner dollar i kontanter. Avtalen forventes ferdigstilt i løpet av de neste ukene, skriver Israel Hayom. Den tyske multinasjonale programvaregiganten, som heter "systemer, applikasjoner og produkter" innen databehandling, har vært aktiv i Israel siden 1998. Selskapet har hovedkontor i Raanana og sysselsetter over 700 arbeidere. Kundeidentitetsforvaltningsselskapet Gigya ble grunnlagt i 2006 i Tel Aviv av Eyal Magen, Rooly Eliezerov og Eran Kutner. Selskapet har for tiden kontorer i California, New York, Tel Aviv, London, Paris, Hamburg og Sydney. Gigya sysselsetter 100 personer i Israel. Kjernevirksomheten fokuserer på å analysere brukerdata for store Internett-nettsteder, og kundene inkluderer Fox News, Forbes, Pepsi og NBA. Gigyas teknologi brukes av noen av de største mediekorporasjonene til å "lære seg" sine brukere ved å analysere brukervaner, i håp om å sementere brukerlojalitet. Gigya-investorer inkluderer Israels Vintage Investment Partners, Adobe, Intel Capital og Advance Publications, som eier det amerikanske massemediefirmaet Condé Nast. Selskapets verdi i siste runde ble anslått til 300 millioner dollsr. Når salget til SAP er ferdigstilt, forventes Magen, Eliezerov og Kutner, som sammen eier 5% av selskapets aksjer, hver til å motta 17 millioner dollar.

SAP, verdens fjerde største programvarebedrift, annonserte nylig at den har kjøpt den israelske oppstartsbedriften Gigya for 350 millioner dollar i kontanter. Avtalen forventes ferdigstilt i løpet av de neste ukene, skriver Israel Hayom. Den tyske multinasjonale programvaregiganten, som heter “systemer, applikasjoner og produkter” innen databehandling, har vært aktiv i Israel siden 1998. Selskapet har hovedkontor i Raanana og sysselsetter over 700 arbeidere.

Kundeidentitetsforvaltningsselskapet Gigya ble grunnlagt i 2006 i Tel Aviv av Eyal Magen, Rooly Eliezerov og Eran Kutner. Selskapet har for tiden kontorer i California, New York, Tel Aviv, London, Paris, Hamburg og Sydney.

Gigya sysselsetter 100 personer i Israel. Kjernevirksomheten fokuserer på å analysere brukerdata for store Internett-nettsteder, og kundene inkluderer Fox News, Forbes, Pepsi og NBA. Gigyas teknologi brukes av noen av de største mediekorporasjonene til å “lære seg” sine brukere ved å analysere brukervaner, i håp om å sementere brukerlojalitet.

Gigya-investorer inkluderer Israels Vintage Investment Partners, Adobe, Intel Capital og Advance Publications, som eier det amerikanske massemediefirmaet Condé Nast. Selskapets verdi i siste runde ble anslått til 300 millioner dollsr.

Når salget til SAP er ferdigstilt, forventes Magen, Eliezerov og Kutner, som sammen eier 5% av selskapets aksjer, hver til å motta 17 millioner dollar.