Et israelsk skipsverft bygger et offshore patruljeskip designet og bygget for den kypriotiske flåten. Prosjektet har blitt verdsatt til titalls millioner euro. Det høyteknologiske skipet er planlagt å bli levert til den kypriotiske marinen innen årets slutt og integrert i flåten som patruljerer Kypros eksklusive maritime økonomiske sone. Seniormedlemmer fra det kypriotiske forsvarsdepartementet, representanter for Israels forsvarssamarbeidsmyndighet, og selskapsledere deltok i en seremoni i Haifa da kontrakten ble underskrevet. "Prosjektet har stor betydning for selskapet, og vi investerte vår kunnskap, erfaring og oppfinnsomhet for å bygge og levere dette unike, teknologisk avanserte skipet," sa Israels Shipyards administrerende direktør Avi Shahaf. "Vi ønsker å uttrykke vår dypeste takknemlighet til det kypriotiske forsvarsdepartementet for tilliten de investerte i et israelsk verft til å levere dette fartøyet." Ifølge selskapet har det nye offshore patruljeskipet en samlet lengde på 62 meter, en maksimal hastighet på 32 knuter, og det har opptil 30 mannskap. Fartøyet er utstyrt med flere sofistikerte systemer, inkludert to Rafael Typhoon våpenstasjoner, avanserte radar-, elektrooptiske og nyttelast og navigasjonssystemer, kommunikasjonssystemer som inkluderer satellittkommunikasjon og et toppmoderne kommando- og kontrollsystem. Fartøyet kan ta imot en rekke avanserte våpenkonfigurasjoner og overholder internasjonale bestemmelser om stabilitet, skrogkonstruksjon, navigasjonssystemer etc. Skipet kan drive åpen sjøpatruljering og overvåkingsoperasjoner, samt operasjoner som søker å hindre terrorisme, smugling og andre ulovlige maritime aktiviteter. Israel Shipyards ble grunnlagt i 1959 og er en av de største privateide selskapene innen skipsbygging og reparasjoner i Øst-Middelhavet. Det sysselsetter rundt 500 personer, inkludert mer enn 35 ingeniører.

Et israelsk skipsverft bygger et offshore patruljeskip designet og bygget for den kypriotiske flåten. Prosjektet har blitt verdsatt til titalls millioner euro. Det høyteknologiske skipet er planlagt å bli levert til den kypriotiske marinen innen årets slutt og integrert i flåten som patruljerer Kypros eksklusive maritime økonomiske sone.

Seniormedlemmer fra det kypriotiske forsvarsdepartementet, representanter for Israels forsvarssamarbeidsmyndighet, og selskapsledere deltok i en seremoni i Haifa da kontrakten ble underskrevet. “Prosjektet har stor betydning for selskapet, og vi investerte vår kunnskap, erfaring og oppfinnsomhet for å bygge og levere dette unike, teknologisk avanserte skipet,” sa Israels Shipyards administrerende direktør Avi Shahaf. “Vi ønsker å uttrykke vår dypeste takknemlighet til det kypriotiske forsvarsdepartementet for tilliten de investerte i et israelsk verft til å levere dette fartøyet.”

Ifølge selskapet har det nye offshore patruljeskipet en samlet lengde på 62 meter, en maksimal hastighet på 32 knuter, og det har opptil 30 mannskap. Fartøyet er utstyrt med flere sofistikerte systemer, inkludert to Rafael Typhoon våpenstasjoner, avanserte radar-, elektrooptiske og nyttelast og navigasjonssystemer, kommunikasjonssystemer som inkluderer satellittkommunikasjon og et toppmoderne kommando- og kontrollsystem. Fartøyet kan ta imot en rekke avanserte våpenkonfigurasjoner og overholder internasjonale bestemmelser om stabilitet, skrogkonstruksjon, navigasjonssystemer etc.

Skipet kan drive åpen sjøpatruljering og overvåkingsoperasjoner, samt operasjoner som søker å hindre terrorisme, smugling og andre ulovlige maritime aktiviteter.

Israel Shipyards ble grunnlagt i 1959 og er en av de største privateide selskapene innen skipsbygging og reparasjoner i Øst-Middelhavet. Det sysselsetter rundt 500 personer, inkludert mer enn 35 ingeniører.