Den israelske utdannelsesministeren Naftali Bennett annonserte onsdag en ny plan for å styrke engelskundervisningen. Han mener gode engelskkunnskap er viktig i et samfunn der stadig flere arbeider innen høyteknologyrker. Han mener barn i Israel bør lære seg engelsk.  "Det er et grunnleggende behov for høyteknologi og økonomi," sa Bennett da han forklarte begrunnelsen bak satsingen på å lære barna engelsk. Som en del av reformen vil elever i grunnskoler og videregående skoler bli gitt verktøyene som gjør dem i stand til å føre en samtale (på engelsk) uten vanskeligheter, "sa Bennett. Hsn mente også at lærerne må forbedre seg i engelsk. Utdanningsdepartementet planlegger å rekruttere rundt 1.000 profesjonelle engelsklærere fra Israel og fra utlandet, hvorav 500 vil være universitets- eller høyskoleutdannede. Tre hundre av de nye lærerne vil være engelsktalende i spesialprogrammer, mens 150 kommer fra utlandet og 50 fra den arabiske sektoren. I tillegg vil 950 flytende engelsktalende lærerassistenter bli ansatt fra Israel og i utlandet.  "Å ikke kunne engelsk er å det samme som å lukke 99 prosent av lesematerialene i verden og utelukker muligheten for å jobbe i samarbeid med den engelsktalende verden," hevdet Bennett. "Vi skal heve en generasjon der allr snakker engelsk. Det er målet. Vi ønsker å se barn som er i stand til å engasjere seg i en intelligent samtale hvor som helst i verden, som kan korrespondere via e-post på høy standard, som kan forbruke litteratur på høyeste nivå. I tillegg til den hevede standarden for matematikk og vitenskap, vil forbindelsen til engelsk være den faktoren som vil redusere hull i samfunnet mest," sier undervisningsministeren. Utdanningsministeren sa at han hadde uttalt et klart mål som vil resultere i at 70 prosent av elevene oppnår markante forbedringer i sine engelske undersøkelsesresultater, i motsetning til de 62 prosentene som i dag oppnår høyt resultat.    

Den israelske utdannelsesministeren Naftali Bennett annonserte onsdag en ny plan for å styrke engelskundervisningen. Han mener gode engelskkunnskap er viktig i et samfunn der stadig flere arbeider innen høyteknologyrker. Han mener barn i Israel bør lære seg engelsk.  “Det er et grunnleggende behov for høyteknologi og økonomi,” sa Bennett da han forklarte begrunnelsen bak satsingen på å lære barna engelsk.

Som en del av reformen vil elever i grunnskoler og videregående skoler bli gitt verktøyene som gjør dem i stand til å føre en samtale (på engelsk) uten vanskeligheter, “sa Bennett. Hsn mente også at lærerne må forbedre seg i engelsk.

Utdanningsdepartementet planlegger å rekruttere rundt 1.000 profesjonelle engelsklærere fra Israel og fra utlandet, hvorav 500 vil være universitets- eller høyskoleutdannede. Tre hundre av de nye lærerne vil være engelsktalende i spesialprogrammer, mens 150 kommer fra utlandet og 50 fra den arabiske sektoren. I tillegg vil 950 flytende engelsktalende lærerassistenter bli ansatt fra Israel og i utlandet.  “Å ikke kunne engelsk er å det samme som å lukke 99 prosent av lesematerialene i verden og utelukker muligheten for å jobbe i samarbeid med den engelsktalende verden,” hevdet Bennett.

“Vi skal heve en generasjon der allr snakker engelsk. Det er målet. Vi ønsker å se barn som er i stand til å engasjere seg i en intelligent samtale hvor som helst i verden, som kan korrespondere via e-post på høy standard, som kan forbruke litteratur på høyeste nivå. I tillegg til den hevede standarden for matematikk og vitenskap, vil forbindelsen til engelsk være den faktoren som vil redusere hull i samfunnet mest,” sier undervisningsministeren.

Utdanningsministeren sa at han hadde uttalt et klart mål som vil resultere i at 70 prosent av elevene oppnår markante forbedringer i sine engelske undersøkelsesresultater, i motsetning til de 62 prosentene som i dag oppnår høyt resultat.