Det israelske firmaet Flytrex har levert droner til Island, som sitt første oppdrag, skriver Israel Hayom. De islandske transportmyndighete har godkjent å bruke dronene til å hente ordrer fra restauranter og butikker på den ene siden av Reykjavik og fly dem til et bestemt sted i forstaden Grafarvogur, på den annen siden av landet. En uttalelse publisert på selskapets nettside forrige uke, sa Flytrex at AHA, Islands største shopping- og detaljhandelswebside, som opererer i Reykjavik, samler mange bedrifter og selgere inn i ett e-handelsområde, der brukerne nå kan få sine bestillinger levert av dronene levert sa det israelske firmaet. Dronene som blir levert ac Flytrex kan bære opp til 6,5 pund over en avstand på 6 miles. Dronene vil bære leveranser fra AHAs logistikk senter i byen til et forhåndsdefinert punkt i Grafarvogur, og flyet forventes å ta ca. 30 minutter. "I løpet av de siste fire årene har vi overvåket leveringsløsninger på nettet over hele verden, og føler at Flytrex har en smart, sikker og kommersielt levedyktig løsning på problemet. Vi håper å samarbeide med dem, ikke bare på Island, men også internasjonalt i fremtiden» sier AHAs administrerende direktør Maron Kristofersson i en uttalelse som er lagt ut på selskapets nettside. Flytrexs leder Yariv Bash mener at Reykjavik er et "godt sted å teste effektiviteten av drone-leveranser" fordi deler av byen er skilt av en bukt slik at sjåfører ofte trenger å navigere rundt kysten. Dronene drar bare over vannet. Leveranser som vanligvis tar 25 minutter med bil tar bare 4 minutter med drone,» sa han. Bash sier at etterspørselen etter dronelevering har vist seg å være kostnadseffektiv.  AHA har allerede sett en betydelig nedgang i kostnad per levering ved å bruke droner. Bash sier at Flytrex har som mål å lansere tjenesten over hele verden og søker for øyeblikket godkjenning fra regulatorer i europeiske, sør-amerikanske og sentralamerikanske land

Det israelske firmaet Flytrex har levert droner til Island, som sitt første oppdrag, skriver Israel Hayom. De islandske transportmyndighete har godkjent å bruke dronene til å hente ordrer fra restauranter og butikker på den ene siden av Reykjavik og fly dem til et bestemt sted i forstaden Grafarvogur, på den annen siden av landet.

En uttalelse publisert på selskapets nettside forrige uke, sa Flytrex at AHA, Islands største shopping- og detaljhandelswebside, som opererer i Reykjavik, samler mange bedrifter og selgere inn i ett e-handelsområde, der brukerne nå kan få sine bestillinger levert av dronene levert sa det israelske firmaet. Dronene som blir levert ac Flytrex kan bære opp til 6,5 pund over en avstand på 6 miles. Dronene vil bære leveranser fra AHAs logistikk senter i byen til et forhåndsdefinert punkt i Grafarvogur, og flyet forventes å ta ca. 30 minutter.

“I løpet av de siste fire årene har vi overvåket leveringsløsninger på nettet over hele verden, og føler at Flytrex har en smart, sikker og kommersielt levedyktig løsning på problemet. Vi håper å samarbeide med dem, ikke bare på Island, men også internasjonalt i fremtiden» sier AHAs administrerende direktør Maron Kristofersson i en uttalelse som er lagt ut på selskapets nettside.

Flytrexs leder Yariv Bash mener at Reykjavik er et “godt sted å teste effektiviteten av drone-leveranser” fordi deler av byen er skilt av en bukt slik at sjåfører ofte trenger å navigere rundt kysten. Dronene drar bare over vannet. Leveranser som vanligvis tar 25 minutter med bil tar bare 4 minutter med drone,» sa han.

Bash sier at etterspørselen etter dronelevering har vist seg å være kostnadseffektiv.  AHA har allerede sett en betydelig nedgang i kostnad per levering ved å bruke droner. Bash sier at Flytrex har som mål å lansere tjenesten over hele verden og søker for øyeblikket godkjenning fra regulatorer i europeiske, sør-amerikanske og sentralamerikanske land