En endelig avtale ble undertegnet fredag ​​mellom den argentinske luftfartsselskapet Aerolineas Argentinas og Israels El Al for å starte fly mellom de to landene, rapporterte Jødisk Telegraphic Agency (JTA). "Vi feirer den historiske hendelsen, noe som betyr at flere argentinere kan reise til Israel, og vi er også glade for å se det argentinske flagget i den israelske himmelen snart», sier Ariel Cohen Sabban, leder av Argentinas jødiske politiske paraplyorganisasjon, i et intervju med JTA. Avtalen, sier det argentinske utenriksdepartementet på sin nettside, "ble gjort mulig ved de gode forholdene som eksisterer mellom luftfartsmyndighetene, i tillegg til de historiske bindingene mellom begge landene. Det vil bli supplert med undertegning av en samarbeidsavtale som vil muliggjøre umiddelbar drift av rutefly av de utpekte flyselskapene». Med den argentinske presidenten Mauricio Macris valgseier i 2015 har forholdet til Israel og det jødiske samfunnet blitt bedre enn tidligere, skriver JTA. Statsminister Benjamin Netanyahu planlegger å besøke Mexico og Argentina neste måned før han fortsetter videre til New York for å møte i FNs generalforsamling. Besøket til Argentina ville være det første ved en sittende israelsk statsminister til landet, og hvis den er bekreftet, kan den israelske lederen komme dit via den første flyreisen fra Tel Aviv til Buenos Aires på et israelsk eller argentinsk nasjonalt flyselskap, i henhold til avtale.

En endelig avtale ble undertegnet fredag ​​mellom den argentinske luftfartsselskapet Aerolineas Argentinas og Israels El Al for å starte fly mellom de to landene, rapporterte Jødisk Telegraphic Agency (JTA).

“Vi feirer den historiske hendelsen, noe som betyr at flere argentinere kan reise til Israel, og vi er også glade for å se det argentinske flagget i den israelske himmelen snart», sier Ariel Cohen Sabban, leder av Argentinas jødiske politiske paraplyorganisasjon, i et intervju med JTA.

Avtalen, sier det argentinske utenriksdepartementet på sin nettside, “ble gjort mulig ved de gode forholdene som eksisterer mellom luftfartsmyndighetene, i tillegg til de historiske bindingene mellom begge landene. Det vil bli supplert med undertegning av en samarbeidsavtale som vil muliggjøre umiddelbar drift av rutefly av de utpekte flyselskapene».

Med den argentinske presidenten Mauricio Macris valgseier i 2015 har forholdet til Israel og det jødiske samfunnet blitt bedre enn tidligere, skriver JTA. Statsminister Benjamin Netanyahu planlegger å besøke Mexico og Argentina neste måned før han fortsetter videre til New York for å møte i FNs generalforsamling.

Besøket til Argentina ville være det første ved en sittende israelsk statsminister til landet, og hvis den er bekreftet, kan den israelske lederen komme dit via den første flyreisen fra Tel Aviv til Buenos Aires på et israelsk eller argentinsk nasjonalt flyselskap, i henhold til avtale.